Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Τα επικίνδυνα βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ σε Ασία – Αφρική και το ξέσπασμα του ιού Ebola

Αποκάλυψη: Τα επικίνδυνα βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ σε Ασία – Αφρική και το ξέσπασμα του ιού Ebola
Επικίνδυνα πειράματα σε βιολογικά εργαστήρια ανά τον κόσμο πραγματοποιούν οι ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Απόρρητη έκθεση αποκαλύπτει ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει σε λειτουργία εργαστήρια βιολογικών όπλων τόσο στην Αφρική όσο και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και όχι μόνο στην Ουκρανία.
Η Ρωσία αποκάλυψε αρχικά την ύπαρξη των εν λόγω βιοεργαστηρίων στην Ουκρανία.
Ωστόσο, πρόσφατες αναφορές αναφέρουν τις έντονες διαμαρτυρίες κρατών στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και της Αφρικής για αυτά τα πειράματα.

Φιλιππίνες


Τον Δεκέμβριο 2022, βουλευτές της Συμμαχίας Makabayan (Εθνικιστών) της Βουλής των Αντιπροσώπων των Φιλιππίνων ζήτησαν να διεξαχθεί έρευνα σχετικά με τη δραστηριότητα του βιολογικού εργαστηρίου του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.
Οι Αμερικανοί είχαν κάνει επανειλημμένα πειράματα στο περιφερειακό κτηνοτροφικό εργαστήριο στην επαρχία Tarlac.
Σε ψήφισμά της, η Συμμαχία επεσήμανε ότι η υπηρεσία μείωσης αμυντικών απειλών του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών, πυρηνικών και ισχυρών όπλων μαζικής καταστροφής.
«Το να επιτραπεί στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να επηρεάζει μη στρατιωτικές γεωργικές πρωτοβουλίες δημιουργεί εύλογες υποψίες για τους πραγματικούς στόχους αυτών των έργων στις Φιλιππίνες», ανέφερε η Makabayan.
Σύμφωνα με τους βουλευτές, το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ θα έπρεπε να είναι υπεύθυνο για τη μη στρατιωτική συνεργασία σε διμερείς γεωργικές υποθέσεις και όχι υπηρεσίες υπό το υπουργείο Άμυνας, μια ανησυχία που συμμερίζονται πολλοί Φιλιππινέζοι.

Ινδονησία


Η Ινδονησία εξέφρασε επίσης την αντίθεσή της για την παρουσία της Ναυτικής Ιατρικής Ερευνητικής Μονάδας Δύο (NAMRU2) στη χώρα.
Οι αξιωματούχοι ονόμασαν τη μονάδα, της οποίας ηγείται το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, ως «ανώφελη» και «άχρηστη».
Έτσι, η Τζακάρτα διέταξε την άμεση διακοπή των επιχειρήσεων στο NAMRU2, αναγκάζοντας τη μεταφορά των ημιτελών ινδονησιακών επιχειρήσεων της μονάδας στην Καμπότζη.

Αφρική και Ebola


Τα αμερικανικά βιοεργαστήρια επίσης παρόντα στην Αφρική, γεγονός που ώθησε το υπουργείο Υγείας μιας μη κατονομαζόμενης κεντροαφρικανικής χώρας να παρατηρήσει ότι αυτή η εγκατάσταση είναι πιθανώς υπεύθυνη για το ξέσπασμα ενός ιού που βασίζεται στον Ebola τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.
Το παθογόνο που φέρεται να δημιουργήθηκε στο Σουδάν ήταν πανομοιότυπο με έναν ιό που κυκλοφορούσε σε ολόκληρη την Αφρική το 2012.

Γεωργία


Εκτός από την Αφρική, η Γεωργία φιλοξενεί επίσης μια τέτοια εγκατάσταση.
Το λεγόμενο Κέντρο Lugar στην πρωτεύουσα Τιφλίδα χρηματοδοτείται από την Ουάσιγκτον.
Οι δραστηριότητές του επιβλέπονται από τη Μονάδα Ιατρικής Έρευνας του Στρατού των ΗΠΑ στη Τζόρτζια και ορισμένες ιδιωτικές εταιρείες που συνδέονται με το υπουργείο Άμυνας και την DTRA στο πλαίσιο κρατικής σύμβασης.
Μόνο Αμερικανοί πολίτες που έχουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες και διαθέτουν διπλωματική ασυλία επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στο Κέντρο Lugar, ένα εργαστήριο επιπέδου III.
Εκτός από τη συλλογή απροσδιόριστων βιολογικών παραγόντων, η εγκατάσταση λειτουργεί με έναν αριθμό βιολογικών παραγόντων – συμπεριλαμβανομένου του άνθρακα, της τουλαραιμίας και ορισμένων εξαιρετικά μεταδοτικών αιμορραγικών πυρετών.
Ο υποστράτηγος Igor Kirillov των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων αποκάλυψε τον περασμένο Απρίλιο ότι η Ουάσιγκτον αναπτύσσει βιολογικά όπλα σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα της Ρωσίας.
Ανέφερε περισσότερα από 2.000 έγγραφα διαφόρων σχεδίων και έργων που εξέτασε η Μόσχα για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης