Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov: «Οι... διαχειριστές του Zelensky δεν του επιτρέπουν διάλογο με Ρωσία - Δεν υπάρχουν πλέον προϋποθέσεις για διαπραγματεύσεις»

Peskov: «Οι... διαχειριστές του Zelensky δεν του επιτρέπουν διάλογο με Ρωσία - Δεν υπάρχουν πλέον προϋποθέσεις για διαπραγματεύσεις»
Σήμερα δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συμφωνίες... δεν υπάρχουν θεμέλια, έστω και εύθραυστα, για την οικοδόμηση οποιουδήποτε διαλόγου, τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Ο Dmitry Peskov εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπογράμμισε την απροθυμία του Κιέβου, καθώς και το ανεπίτρεπτο της Δύσης να οικοδομήσει διάλογο με τη Μόσχα
Δεν υπάρχει καν ένα έστω «εύθραυστο θεμέλιο» για συνομιλίες με το καθεστώς του Κιέβου, δήλωσε την Κυριακή 11/6 ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
«Σήμερα δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συμφωνίες...σήμερα δεν υπάρχουν θεμέλια, έστω και εύθραυστα, για την οικοδόμηση οποιουδήποτε διαλόγου και αυτό που βλέπουμε είναι:
Πρώτον, το καθεστώς [του Κιέβου] είναι απρόθυμο,
Δεύτερον, δεν είναι έτοιμο και
Τρίτον, δεν επιτρέπεται από τους διαχειριστές του [να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις], όπως μπορούμε να πούμε, χωρίς αμφιβολίες», είπε ο Peskov σε συνέντευξή του στη Μόσχα, απόσπασμα της οποίας αναρτήθηκε από τον δημοσιογράφο Pabel Zarubin στο κανάλι του στο Telegram.
«Γι' αυτό δεν υπάρχουν πλέον προϋποθέσεις για διαπραγματεύσεις», όπως είπε, επαναλαμβάνοντας ότι η Ρωσία θα επιδιώξει να εξασφαλίσει τη δική της ασφάλεια, η οποία αποκλείει την επέκταση του ΝΑΤΟ στα σύνορα της χώρας και την ένταξη της Ουκρανίας στη στρατιωτική συμμαχία.
Ο Peskov επεσήμανε επίσης νωρίτερα ότι η δήλωση του Ουκρανού Προέδρου Volodymyr Zelensky για την πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ υποδηλώνει την «απροετοιμασία, την απροθυμία και την αδυναμία» του Κιέβου να αντιμετωπίσει τα υπάρχοντα προβλήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης