Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου η τυπική ολοκλήρωση της εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS

Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου η τυπική ολοκλήρωση της εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS
Ολοκληρώνεται αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας μας, είναι επίσης η αρχή ενός νέου και συναρπαστικού μέλλοντος, ανέφερε ο Ulrich Koerner Koerner στο υπόμνημά του
Σχετικά Άρθρα
Ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse Group AG Ulrich Koerner, ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι η εξαγορά της τράπεζας από την UBS AG θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, σύμφωνα με υπόμνημα που αποκάλυψε δημοσίευμα του Bloomberg το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023.
«Ενώ  ολοκληρώνεται αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας μας, είναι επίσης η αρχή ενός νέου και συναρπαστικού μέλλοντος», ανέφερε ο Koerner στο υπόμνημα, το οποίο δόθηκε στους εργαζόμενους την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023.
«Η Δευτέρα θα είναι μια ιστορική ημέρα για την τράπεζά μας και μια κομβική στιγμή για την UBS, την Ελβετία και για ολόκληρο τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών».
Η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS πρόκειται να δημιουργήσει έναν νέο ευρωπαϊκό τραπεζικό γίγαντα.
Σηματοδοτεί το τέλος δύσκολων μηνών για τον κλάδο, καθώς η τράπεζα δοκιμαζόταν.
Στο υπόμνημα, ο Koerner δήλωσε ότι αναγνωρίζει ότι παραμένουν ακόμη πολλά ερωτήματα σχετικά με το πώς η συμφωνία θα επηρεάσει το προσωπικό της Credit Suisse.
«Το κλείσιμο του νομικού σκέλους είναι το επόμενο σημαντικό βήμα καθώς εργαζόμαστε για να σας δώσουμε τις απαντήσεις που χρειάζεστε το συντομότερο δυνατό».
Νωρίτερα την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, η ελβετική κυβέρνηση συμφώνησε με την UBS να εγγυηθεί ένα ποσόν έως και 9 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (9,96 δισεκατομμύρια δολάρια) έναντι ζημιών που μπορεί να υποστεί η τράπεζα από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του αντιπάλου της πέραν των 5 δισεκατομμυρίων φράγκων τα οποία πρόκειται να καλύψει η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης