Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή της Ρωσίας για τη δυτική στάση στη συμφωνία για σιτηρά – Εξακολουθούν να εμποδίζουν τις εξαγωγές μας

Οργή της Ρωσίας για τη δυτική στάση στη συμφωνία για σιτηρά – Εξακολουθούν να εμποδίζουν τις εξαγωγές μας
Η Ρωσία απείλησε να αποχωρήσει από τη συμφωνία για τα σιτηρά στις 17 Ιουλίου, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα για βελτίωση των δικών της εξαγωγών τροφίμων και λιπασμάτων
Η Ρωσία εξακολουθεί να μην είναι ικανοποιημένη με τον τρόπο με τον οποίο υλοποιείται η συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sergey Vershinin,μετά τη συνάντηση που είχε με ανώτερους εμπορικούς αξιωματούχους του ΟΗΕ μια μέρα νωρίτερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023.
Η Ρωσία απείλησε να αποχωρήσει από τη συμφωνία για τα σιτηρά στις 17 Ιουλίου, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα για βελτίωση των δικών της εξαγωγών τροφίμων και λιπασμάτων.
Η συμφωνία, που συνήφθη τον Ιούλιο του περασμένου έτους, διευκολύνει την «ασφαλή ναυσιπλοΐα» σιτηρών, τροφίμων και λιπασμάτων - συμπεριλαμβανομένης της αμμωνίας - για εξαγωγή στις παγκόσμιες αγορές.
«Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται αυτό το μνημόνιο», δήλωσε ο Vershinin.
«Τα εμπόδια στις εξαγωγές μας παραμένουν», συμπλήρωσε.
Ενώ οι ρωσικές εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων δεν υπόκεινται στις δυτικές κυρώσεις, η Μόσχα λέει ότι οι περιορισμοί στις πληρωμές, την εφοδιαστική και την ασφάλιση έχουν αποτελέσει εμπόδιο στις αποστολές.
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τουρκία δήλωσε την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 ότι παρά τις συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις με τα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με τη συμφωνία για τα σιτηρά, δεν υπάρχουν λόγοι για την παράτασή της, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης