Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiyosaki: Νέα κρίση απειλεί την παγκόσμια οικονομία – Μπροστά στο χειρότερο κραχ στην Ιστορία η αγορά ακινήτων των ΗΠΑ

Kiyosaki: Νέα κρίση απειλεί την παγκόσμια οικονομία – Μπροστά στο χειρότερο κραχ στην Ιστορία η αγορά ακινήτων των ΗΠΑ
Βλέπουμε τα πρώτα σημάδια κραχ στα ακίνητα, σημειώνει ο Robert Kiyosaki
Nέα κρίση χτυπά την πόρτα της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς η αγορά ακινήτων απειλείται με κραχ, σημειώνει ο γνωστός συγγραφέας και πολυεκατομμυριούχος Robert Kiyosaki.
Έτσι, μετά το «καμπάνακι» που χτύπησε για το ενδεχόμενο εκδήλωσης μιας σημαντικής χρηματοπιστωτικής κρίσης, συνοδευόμενης από την κατάρρευση στις τράπεζες, την απώλεια του αμερικανικού δολαρίου ως παγκόσμιας αποθεματικής νομισματικής μονάδας και την κατάρρευση του χρηματιστηρίου, ο Kiyosaki προβλέπει τώρα το χειρότερο κραχ στην αγορά ακινήτων στην ιστορία των ΗΠΑ.
Πράγματι, ο διακεκριμένος επενδυτής πιστεύει ότι επικείται το "μεγαλύτερο κραχ ακινήτων που έχει συμβεί ποτέ", συγκρίνοντας τις τιμές των γραφειακών χώρων στο Σαν Φρανσίσκο το 2019 με το σήμερα σε tweet του στις 8 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τον Kiyosaki, ο οποίος συνεχίζει να αμφισβητεί την πολιτική ηγεσία, η κρίση του 2023 θα είναι μεγαλύτερη από τη Μεγάλη Υφεση του 2007-2009 και ο μόνος τρόπος για να προστατευθεί κανείς είναι να επενδύσει σε χρυσό, ασήμι και Bitcoin (BTC):

«Το μεγαλύτερο κραχ στην αγορά ακινήτων που έχει συμβεί ποτέ.
Το 2008 ήταν η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.
Το 2023 θα κάνει την κρίση του 2008 να μοιάζει με... τίποτα.
Το 2019, τα γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο ήταν δημοφιλή.
Το 2023 τα ίδια κτίρια έχουν χάσει το 70% της αξίας τους.
Τι θα τα κάνουν οι πόλεις τα κτίρια γραφείων;
Σπίτια για τους άστεγους».
Πράγματι, ο Kiyosaki προειδοποιεί εδώ και καιρό πως έρχονται δύσκολες εποχές ενώ έχει ασκήσει ιδιαίτερη κριτική στο πολιτικό περιβάλλον στις ΗΠΑ, επικεφαλής του οποίου είναι ο Πρόεδρος Joe Biden.
Αυτόν κατηγορεί ο συγγραφέας και influencer για την κατάρρευση της οικονομίας, καθώς και για το "κομμουνιστικό" και "εγκληματικό" χρηματοπιστωτικό και εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Επίσης, έχει χαρακτηρίσει το αμερικανικό νόμισμα "χαρτί υγείας" και "ψεύτικo χρήμα" που, όπως υποστηρίζει, θα πλημμυρίσει την Αμερική σαν "οικονομικό τσουνάμι" και "κύμα" καθώς ο κόσμος απορρίπτει την κυριαρχία του, συμβουλεύοντας τους ακόλουθούς του να αγοράσουν Bitcoin και άλλα εναλλακτικά assets ως ασφάλεια έναντι των θανατηφόρων συνεπειών της συστημικής πληθωριστικής κρίσης και της διαφθοράς.
Πρόσφατα, ο Kiyosaki προειδοποίησε τους ακολούθους του για τους μεγαλύτερους κινδύνους που συνεπάγεται η διατήρηση των χρημάτων τους σε μικρές περιφερειακές τράπεζες, που πιστεύει ότι μπορεί να ακολουθήσουν το παράδειγμα μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, που κατέρρευσαν.
Αυτή τη φορά όμως δεν έχουν την προοπτική διάσωσης από την κυβέρνηση, καθώς οι ΗΠΑ βρίσκονται «στο χείλος μιας μεγάλης κρίσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης