Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταπεινωτικές οι ήττες της Ουκρανίας, οι ρώσοι θα καταστρέψουν όλα τα Leopard 2A– Σοκ από Ουκρανό στρατηγό, θα αποτύχουμε…

Ταπεινωτικές οι ήττες της Ουκρανίας, οι ρώσοι θα καταστρέψουν όλα τα Leopard 2A– Σοκ από Ουκρανό στρατηγό, θα αποτύχουμε…
Ουκρανός στρατηγός προειδοποιεί, ότι η αντεπίθεση θα αποτύχει και προτείνει να σταματήσει μέχρι η Ουκρανία να έχει υποστήριξη από πολεμικά αεροπλάνα…
(upd 4) Από τις 5 Ιουνίου 2023 όπου ξεκίνησαν οι επιθετικές ενέργειες των Ουκρανικών δυνάμεων… το εξαγόμενο συμπέρασμα που αναγνωρίζεται παγκοσμίως είναι… η αποτυχία.
Οι Ουκρανικές αντεπιθέσεις σε όλο το εύρος του μετώπου, έχουν αποτύχει με τεράστιο αριθμό θυμάτων και μεγάλη καταστροφή τεθωρακισμένων ειδικά των Leopard 2A που παρουσιάστηκαν ως το μέσο που θα αλλάξει τον ρου του πολέμου…
Η καταστροφή Γερμανικών τανκς και αμερικανικών οπλικών συστημάτων πλήττουν το στρατιωτικό γόητρο των δύο χωρών…
Τα Leopard αποδεικνύονται παλιοσίδερα ενώ, πλήθος αμερικανικών συστημάτων όπως Patriots αλλά και HIMARS καταστρέφονται σωρηδόν…
Ειδικοί στην Δύση... δεν αποκλείουν τελικά οι ρώσοι να καταστρέψουν όλα τα Leopard 2A

Για πρώτη φορά στην ιστορία έχουμε ευθεία αντιπαράθεση μεταξύ των οπλικών συστημάτων της Δύσης και της Ρωσίας… και το συμπέρασμα είναι ένα… η Ρωσία παραμένει μια υπερδύναμη, κυριαρχεί στο μέτωπο και συντρίβει τα όπλα της Δύσης…
Την ίδια στιγμή Ουκρανός στρατηγός προειδοποιεί, ότι η αντεπίθεση θα αποτύχει και προτείνει να σταματήσει μέχρι η Ουκρανία να έχει υποστήριξη από πολεμικά αεροπλάνα…

Ταπεινωτικές οι ήττες της Ουκρανίας…

Στις 9 Ιουνίου, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μοιράστηκαν βίντεο που αποκαλύπτουν την ταπεινωτική ήττα από την οποία υπέστησαν οι δυνάμεις της Ουκρανίας ενώ προσπαθούσαν να προχωρήσουν κοντά στο χωριό Orekhiv στην περιοχή Zaporozhye στις 8 Ιουνίου 2023.
Τα Video δείχνουν δύο γερμανικής κατασκευής Leopard 2A6 κύρια άρματα μάχης και πέντε αμερικανικής κατασκευής οχήματα μάχης πεζικού M2A2 ODS (IFV) να καταστρέφονται ή υπέστησαν μεγάλες ζημιές κατά την αποτυχημένη επίθεση.
Αρκετά άλλα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων πολλών τανκς Leopard 2, οχημάτων αμερικανικής κατασκευής MaxxPro με προστασία από ναρκοπέδιλα και σοβιετικής κατασκευής οχήματα εκκαθάρισης ναρκών BMR-2, εγκαταλείφθηκαν από τις δυνάμεις της Ουκρανίας.
Οι επιτιθέμενοι Ουκρανοί αρχικά επιβραδύνθηκαν από αντιαρματικές νάρκες ξηράς και αντιαρματικά εμπόδια όπως τα δόντια του δράκου, και αργότερα αποκρούστηκαν με πυρά πυροβολικού και αεροπορικές επιδρομές.
Βασικό ρόλο στην απόκρουση της επίθεσης έπαιξαν, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, επιθετικά ελικόπτερα και ειδικές μονάδες κυνηγοί τανκς.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είχε αναφέρει ότι έως και 1.500 στρατιώτες και 150 τεθωρακισμένα από την 47η μηχανοκίνητη ταξιαρχία συμμετείχαν στην άτυχη επίθεση.
Οι δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν συνολικά 30 άρματα μάχης, 11 IFV και έως και 350 στρατιώτες.
Υπολογίζονται οι απώλειες των Ουκρανών μεταξύ 5 και 9 Ιουνίου σε 4.230 νεκρούς στρατιώτες και σε πάνω από 1.000 οπλικά συστήματα κατεστραμμένα πάσης φύσεως από τεθωρακισμένα έως drones.

Το γεγονός ότι προηγμένος εξοπλισμός του ΝΑΤΟ που προμήθευσε πρόσφατα η Δύση, όπως τα άρματα μάχης Leopard 2 και τα Bradley IFV, συμμετείχαν στην επίθεση αποδεικνύει ότι δεν επρόκειτο απλώς για μια επιχείρηση «διαμόρφωσης» ή «ανιχνεύσεως», όπως υποστηρίζουν τα ουκρανικά και δυτικά μέσα ενημέρωσης.
Οι δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούσαν ξεκάθαρα να επιτεθούν και απέτυχαν.

Τα μέλη του ΝΑΤΟ υποσχέθηκαν στην Ουκρανία περίπου 90 άρματα μάχης Leopard 2 και περισσότερα από 100 Bradley IFV. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του εξοπλισμού παραδόθηκε πριν από την έναρξη της λεγόμενης αντεπίθεσης της άνοιξης στις 4 με 5 Ιουνίου.
Η ταπεινωτική ήττα των δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Orekhiv επιβεβαιώνει ότι αυτά τα όπλα, τα οποία υπερπροβλήθηκαν από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, δεν μπορούν να αλλάξουν την ισορροπία δυνάμεων στο πεδίο της μάχης.
Ο ρωσικός στρατός παραμένει η κυρίαρχη δύναμη.

Ο Ουκρανός στρατηγός Serhiy Krivonos προβλέπει ήττα και προτρέπει παύση της αντεπίθεσης

Κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης, όλος ο δυτικός εξοπλισμός που έχει παραδοθεί στον Ουκρανικό στρατό θα καταστραφεί λόγω έλλειψης αεροπορίας, δήλωσε ο απόστρατος Υποστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Serhiy Krivonos σε συνέντευξή του.
«Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι χρειαζόμασταν ακόμα ισχυρή αεροπορική υποστήριξη για την επίθεση, ελπίζαμε να πάρουμε F-16, αλλά δεν μας παραδόθηκαν.
Για αυτόν τον λόγο, αν ήμουν η στρατιωτική ηγεσία, θα είχα ακυρώσει όλες τις επιθετικές ενέργειες προς το παρόν».
Σύμφωνα με τον Ουκρανό στρατιωτικό, με τον υπάρχοντα εξοπλισμό, μια επίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα μπορούσε να εξελιχθεί σε καταστροφή, αφού τα στρατεύματα της Ουκρανίας θα γίνουν εύκολος στόχος για τον ρωσικό στρατό.
Όλος ο δυτικός εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων των τανκς και των οχημάτων μάχης πεζικού, θα μετατραπεί πολύ γρήγορα σε ένα σωρό από καμένα παλιοσίδερα, ανέφερε ο Serhiy Krivonos.

Εκρήξεις στη  Zaporizhia 

Ήχοι εκρήξεων ακούστηκαν στην πόλη Zaporizhia που ελέγχεται από την Ουκρανία, ανέφερε το Strana.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι σειρήνες πολιτικής άμυνας έχουν ενεργοποιηθεί στις περιοχές Dnepropetrovsk, Nikolayev Οδησσό και Kharkiv και στις ελεγχόμενες από την Ουκρανία περιοχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.

O Zelensky δεν τόλμησε καν να μιλήσει για αντεπίθεση

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky εξήρε «τον ηρωισμό» του στρατού του την ώρα που σφοδρές μάχες μαίνονται στον νότο της χώρας, σε σημείο που παραπέμπει στην αντεπίθεση του Κιέβου που είχε ανακοινωθεί από καιρό.
«Στους στρατιώτες μας, σε όλους αυτούς που μπήκαν σε ιδιαίτερα σκληρές μάχες αυτές τις ημέρες.
Είμαστε μάρτυρες του ηρωισμού σας και είμαστε ευγνώμονες για κάθε λεπτό της ζωής σας», δήλωσε απόψε (9/6/2023) ο Zelensky στο καθημερινό του μήνυμα.
Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του είναι έτοιμες για αντεπίθεση προκειμένου να ανακαταλάβουν εδάφη στα ανατολικά και στον νότο, αλλά διευκρίνισε ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται καμιά επίσημη ανακοίνωση.
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι η ουκρανική αντεπίθεση που «άρχισε» απέτυχε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Zelensky δεν αναφέρθηκε σε ενδεχόμενη αντεπίθεση ούτε σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση
«Εστιάζουμε την προσοχή μας σε όλα τα μέρη όπου απαιτείται η δράση μας και όπου ο εχθρός μπορεί να ηττηθεί», δήλωσε.

Για να αποτραπεί ο κίνδυνος κατάρρευσης της Ουκρανικής αεράμυνας, οι ΗΠΑ στέλνουν νέα οπλικά συστήματα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύουν επειγόντως την αεράμυνα της Ουκρανίας με νέες παραδόσεις εκτοξευτών και αντιαεροπορικών πυραύλων λόγω της επιτυχημένης αντίδρασης των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στην επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Νωρίτερα, το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές στην αμερικανική κυβέρνηση, ανέφερε ότι το Πεντάγωνο θα ένα πακέτο όπλων για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου μεγάλου αριθμού πυρομαχικών αεράμυνας, αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά εκτοξευτών και πυραύλων Hawk και αναβαθμισμένων πυραύλων για συστήματα αεράμυνας Patriot, ιδιαίτερα των κατευθυνόμενων αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3) της Lockheed Martin και των προηγμένων πυραύλων GEM-T της Raytheon Technologies.

Bloomberg: Οι απώλειες των Ουκρανών είναι μεγάλες

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) υπέστησαν σημαντικές απώλειες στρατιωτικού εξοπλισμού με την έναρξη της λεγόμενης αντεπίθεσης, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους.
Σύμφωνα με την πηγή, «οι απώλειες στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ήταν σημαντικές».
Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι παραμένει ασαφές εάν οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις των Ουκρανών αποτελούν προετοιμασία για την κύρια επίθεση ή μια προσπάθεια εντοπισμού αδυναμιών στη ρωσική άμυνα.
Στη Δύση, αναμένουν ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η Ουκρανία θα προσπαθήσει να κόψει τις οδούς ανεφοδιασμού προς την Κριμαία.
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου είπε ότι η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πιθανότατα δεν θα έχει τον χαρακτήρα μιας εκστρατείας μεγάλης κλίμακας. «Πιθανότατα, θα αποτελείται από πολλές και διαφορετικής κλίμακας και έντασης επιθέσεις σε διαφορετικά μέρη για πολλές εβδομάδες».

Όπως ανέφερε η Washington Post, η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει ότι η Ουκρανία εξαπέλυσε αντεπίθεση στις 5 Ιουνίου, με κύριο στόχο τους να κόψουν τον χερσαίο διάδρομο που συνδέει την Κριμαία και άλλα εδάφη υπό ρωσικό έλεγχο.
Στις 6 Ιουνίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι μέσα σε τρεις ημέρες τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν όλες τις απόπειρες στην «υποσχόμενη επίθεση» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ενώ οι απώλειες της ουκρανικής πλευράς ανήλθαν σε 3.715 άτομα, 259 τεθωρακισμένα οχήματα, 134 οχήματα, 48 πυροβολαρχίες πεδίου, καθώς και 60 drones.

H καταστροφή των Leopard-2 πλήγμα για την Δύση

Θα πρέπει να θεωρηθεί ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα για τη Ρωσία, αφού ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε με επιτυχία τεθωρακισμένα Leopard 2 κατά τη διάρκεια πρόσφατης ουκρανικής επίθεσης κοντά στη Novopokrovka, στην περιφέρεια Zaporizhzhia.
Στο βίντεο που κυκλοφόρησε, μια συνοδεία Leopard 2 και άλλα ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα, που διασχίζουν έναν μη ασφαλτοστρωμένο δρόμο έξω από την κατεχόμενη Novopokrovka ή τη γειτονική Mala Tokmachka, καταστράφηκαν από το ρωσικό πυροβολικό.

Ο Oryx, ένας ολλανδικός ιστότοπος αμυντικής ανάλυσης πληροφοριών ανοιχτού κώδικα (OSINT), επαλήθευσε επίσης την καταστροφή του γερμανικού άρματος Leopard 2 από τις ρωσικές δυνάμεις.
Η συγκεκριμένη ταξιαρχία στην οποία ανήκαν οι ουκρανικές δυνάμεις αγνοείται η τύχη της.
Ωστόσο, η επίθεση πιστεύεται ευρέως ότι είναι μέρος της πολυαναμενόμενης αντεπίθεσης της Ουκρανίας….
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι αναφορές για την καταστροφή αρμάτων Leopard 2 δεν προκαλούν έκπληξη, καθώς οι απώλειες εξοπλισμού και οι απώλειες είναι συνηθισμένες σε επιχειρήσεις αυτού του είδους, ιδιαίτερα κατά τις πρώτες φάσεις.
Σύμφωνα με το Forbes, οι σύμμαχοι της Ουκρανίας έχουν δεσμευτεί να παράσχουν 85 άρματα μάχης Leopard 2, αποτελούμενα από κοντόκανα A4, νεότερα μοντέλα A5 και μακρίκανα A6.

Οι ρώσοι μπορεί να καταστρέψουν όλα τα Leopard 2

Ο David Axe, ειδικός στον Άμυνα, είπε ότι εάν οι Ρώσοι καταφέρουν να καταστρέψουν όλα τα άρματα μάχης Leopard 2 που δίνουν οι σύμμαχοι της Ουκρανίας για την πολεμική προσπάθεια, η Ουκρανία μπορεί να λάβει και άλλα τανκς.
Αναμένεται να παραδοθούν 31 άρματα μάχης M-1 Abrams από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άνω των 130 αρμάτων Leopard 1 από κοινοπραξία που περιλαμβάνει τη Δανία, την Ολλανδία και τη Γερμανία.
Ωστόσο, καθώς εξελίσσεται η αντεπίθεση, η Ουκρανία αναμένεται να υποστεί περαιτέρω απώλειες σε άρματα μάχης, οχήματα μάχης και πυροβολικό.
Οι νεκροί Ουκρανοί αναμένεται επίσης να αυξηθούν, αντανακλώντας τη σοβαρή πραγματικότητα της σύγκρουσης.

Καταστροφή για τους Ουκρανούς το Orikhiv

Η Ουκρανία έχει ξεκινήσει μια γενικευμένη επίθεση με επίκεντρο κυρίως την περιφέρεια Zaporizhzhia.
Στις 8 Ιουνίου, οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε θέσεις μέσα και γύρω από την βαριά κατεστραμμένη πόλη Orikhiv.
Οι αναφορές δείχνουν ότι η Ουκρανία υπέστη σημαντικές απώλειες κατά τη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων, όπως επίσης παραδέχθηκαν ορισμένοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κοινοποιήθηκαν σε διάφορα ρωσικά κανάλια Telegram, η Ουκρανία καταβάλλει προσπάθειες για να προχωρήσει στην περιοχή που βρίσκεται μεταξύ Orikhiv και Tokmak στην περιφέρεια Zaporizhia.
Αυτή η συγκεκριμένη περιοχή έχει στρατηγική σημασία καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις θα πρέπει να τη διασχίσουν για να πλησιάσουν την Κριμαία.

Τι εκτιμούν οι αμερικανοί;

Ο Michael Kofman από το Κέντρο Ναυτικών Αναλύσεων, μια αμερικανική ερευνητική ομάδα, σημείωσε ότι οι μάχες είχαν υποστεί σημαντική αλλαγή, με τις ουκρανικές δυνάμεις φαινομενικά να ξεκινούν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην ανατολική πόλη Velyka Novosilka, μαζί με άλλες τοποθεσίες στην νότιο τμήμα της περιοχής του Donetsk και τα σύνορα με την περιοχή της Zaporizhia.

Αν και ο Michael Kofman δεν θεωρεί αυτές τις επιθέσεις την κύρια επιθετική εκστρατεία, πιστεύει ότι σηματοδοτούν την αρχική φάση της ευρύτερης επιθετικής δράσης της Ουκρανίας.

Εν τω μεταξύ, το CNN ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σημείωσαν κάποια κέρδη κατά των ρωσικών δυνάμεων δυτικά στο Bakhmut.
Ωστόσο, οι Ρώσοι προβάλλουν σθεναρή αντίσταση με αμυντικές γραμμές και ναρκοπέδια, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα.

Το ISW (Institute for the Study of War) τόνισε ότι το αρχικό στάδιο των αντεπιτιθέμενων επιχειρήσεων της Ουκρανίας αναμένεται να είναι το πιο απαιτητικό και δαπανηρό όσον αφορά τα θύματα και τις απώλειες εξοπλισμού.
Οι προσπάθειες να παραβιαστούν οι αμυντικές θέσεις της Ρωσίας θα απαιτήσουν από τα ουκρανικά στρατεύματα και τις τεθωρακισμένες μονάδες να αντιμετωπίσουν τρομερά εμπόδια.
image_2023-06-08_152209148_1.jpg

image_2023-06-08_152312877_1.jpg
Leoparddddddbn.jpg
image_2023-06-08_152227011_1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης