Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Φεύγουν άρον άρον οι επενδυτές - Οι μεγαλύτερες εκροές εδώ και 10 εβδομάδες για τα equity funds

ΗΠΑ: Φεύγουν άρον άρον οι επενδυτές - Οι μεγαλύτερες εκροές εδώ και 10 εβδομάδες για τα equity funds
Τα αμερικανικά μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια κατέγραψαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία εκροή κεφαλαίων εδώ και 10 εβδομάδες κατά τις επτά ημέρες έως τις 7 Ιουνίου, καθώς οι επενδυτές, ανησυχώντας για την αύξηση του πληθωρισμού και την οικονομική επιβράδυνση, απέσυραν τα χρήματά τους.
Η επικείμενη ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα ενίσχυσε την επιφυλακτικότητα των επενδυτών, καθώς θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει την απόφαση της Fed σχετικά με τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων που είναι αναγκαίος για την αντιμετώπιση των πιέσεων στις τιμές, σημειώνει το Reuters.
Τα στοιχεία της Refinitiv Lipper έδειξαν ότι οι επενδυτές «ξεφορτώθηκαν» αμερικανικά μετοχικά κεφάλαια καθαρής αξίας 16,44 δισ. δολαρίων, στις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες καθαρές πωλήσεις από τις 29 Μαρτίου.
Η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας για την απασχόληση την περασμένη εβδομάδα, η οποία έδειξε αύξηση της απασχόλησης τον Μάιο, σε συνδυασμό με την άνοδο του βασικού πληθωρισμού τον Απρίλιο, αύξησε τις προσδοκίες για περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Μεταξύ των αμερικανικών αμοιβαίων κεφαλαίων, τα αμοιβαία κεφάλαια υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης παρουσίασαν καθαρές εκροές ύψους 7,53 δισ. δολαρίων και 1,07 δισ. δολαρίων αντίστοιχα. Ωστόσο, τα αμοιβαία κεφάλαια μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσαν καθαρές εισροές συνολικού ύψους περίπου 1,15 δισ. δολαρίων.
Τα αμοιβαία κεφάλαια του τεχνολογικού τομέα αντιμετώπισαν εκροές ύψους 1,31 δισ. δολαρίων μετά από πέντε συνεχόμενες εβδομάδες εισροών, ενώ τα βιομηχανικά και τα καταναλωτικά αμοιβαία κεφάλαια συγκέντρωσαν εισροές ύψους 616 εκατ. δολαρίων και 399 εκατ. δολαρίων αντίστοιχα.
Τα αμοιβαία κεφάλαια της αγοράς χρήματος δέχθηκαν εισροές ύψους 19,83 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία, γεγονός που αντανακλά τη συνεχιζόμενη προτίμηση των επενδυτών στα εν λόγω αμοιβαία κεφάλαια ως καθαροί αγοραστές για έβδομη συνεχή εβδομάδα.
Τα αμερικανικά ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια σημείωσαν αποσύρσεις ύψους 561 εκατ. δολαρίων, έπειτα από πέντε συνεχόμενες εβδομάδες εισροών.
Οι επενδυτές πούλησαν αμοιβαία κεφάλαια σταθερού εισοδήματος γενικού φορολογητέου εσωτερικού των ΗΠΑ και βραχυπρόθεσμα/ενδιάμεσα αμοιβαία κεφάλαια επενδυτικής βαθμίδας ύψους 1,79 δισ. δολαρίων και 1,45 δισ. δολαρίων, αντίστοιχα, ενώ αγόρασαν κρατικά αμοιβαία κεφάλαια συνολικού ύψους 1,76 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης