Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Στους οκτώ οι νεκροί από την καταστροφή στο Kakhovka – Πλημμύρες για 10 ημέρες ακόμα

Ρωσία: Στους οκτώ οι νεκροί από την καταστροφή στο Kakhovka – Πλημμύρες για 10 ημέρες ακόμα
Πάνω από 5.800 άνθρωποι έφυγαν από τα σπίτια τους όπως ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές
Σχετικά Άρθρα
Στους 8 ανέρχονται οι νεκροί στην περιοχή της Kherson στα εδάφη που ελέγχονται από τους Ρώσους ως αποτέλεσμα της πλημμύρας που υπήρξε μετά την καταστροφή του φράγματος της Nova Kakhovka.
Σε δηλώσεις του ο Ρώσος αξιωματούχος Vladimir Saldo που έχει τεθεί επικεφαλής της Kherson υποστήριξε ότι περισσότεροι από 5.800 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Μάλιστα ο Saldo κατηγόρησε την Ουκρανία ότι εξακολουθεί να βομβαρδίζει τα σωστικά συνεργεία που επιχειρούν στη ρωσική πλευρά για τη διάσωση των πληγέντων.
Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ο Saldo τόνισε ότι η στάθμη των υδάτων στο αστικό τμήμα της πόλης της Nova Kakhovka έχει υποχωρήσει κατά περίπου 2,5 μέτρα από το υψηλό που έφτασε την περασμένη Τρίτη, αν και σημείωσε ότι στο Oleshky και στο Hola Prystan που βρίσκονται απέναντι από την Kherson το ύψος των υδάτων παρέμεινε στο ύψιστο επίπεδο του.
Επιπλέον, ο Saldo εκτίμησε ότι οι πλημμύρες δεν πρόκειται να υποχωρήσουν για τις επόμενες 10 ημέρες, αναφέροντας ότι συνολικά έως σήμερα έχουν πλημμυρίσει 22.273 σπίτια σε 17 πόλεις και χωριά στην επαρχία της Kherson που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης