Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετική η Ουκρανία σε διαπραγματεύσεις… αλλά πρώτα πρέπει να φύγουν οι Ρώσοι

Θετική η Ουκρανία σε διαπραγματεύσεις… αλλά πρώτα πρέπει να φύγουν οι Ρώσοι
Δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksiy Reznikov
Σχετικά Άρθρα
Θετικός στο σενάριο διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία εμφανίστηκε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksiy Reznikov εφόσον βέβαια, όπως είπε, οι ρωσικές δυνάμεις αποχωρήσουν από το ουκρανικό έδαφος.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, o Reznikov σε φόρουμ με θέμα «Διάλογοι για την αποκατάσταση της Ουκρανίας, που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 8 Ιουνίου στο Κίεβο αναφέρθηκε στην πιθανότητα διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, εάν η Μόσχα εγκαταλείψει τους στόχους που έχει θέσει στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης.
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας επισήμανε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο, ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να αποχωρήσει από την ουκρανική επικράτεια.
«Μια ζώνη πιθανής συμφωνίας με τη Ρωσία μπορεί να εμφανιστεί, εάν η Μόσχα εγκαταλείψει τους στόχους που έχει θέσει στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης» φέρεται να υποστήριξε ο Reznikov, επισημαίνοντας ότι προφανώς και αυτό προϋποθέτει ότι η Ρωσία πρέπει να φύγει από την Ουκρανία.

Η ουκρανική αντεπίθεση

Πολλά πάντως για την Ουκρανία θα εξαρτηθούν από την πορεία της ουκρανικής αντεπίθεσης.
Όπως αναφέρει το Politico, επικαλούμενο Αμερικάνους αξιωματούχους, εάν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις τα καταφέρουν στην αντεπίθεση τους, η Δύση θα συνεχίσει να τους προμηθεύει με στρατιωτική και οικονομική βοήθεια.
«Εάν ωστόσο αποτύχει η ουκρανική αντεπίθεση, τότε αυτή η υποστήριξη είναι πιθανό να τερματιστεί, ενισχύοντας τις φωνές εκείνες που ζητούν ταχεία διπλωματική λύση στην Ουκρανία» επισημαίνει το δημοσίευμα.
Είναι προφανές πως σε αυτό το σενάριο που η βοήθεια των ΗΠΑ τελειώσει, οι μέρες του προέδρου Zelensky θα είναι μετρημένες, με την έννοια ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τον πόλεμο και άρα θα υποχρεωθεί να καταλήξει σε μια συμφωνία που πιθανότατα θα ικανοποιεί τους όρους και τις απαιτήσεις της Ρωσίας.
Σε αυτήν την περίπτωση, και εφόσον η Ουκρανία απωλέσει εδάφη, θεωρείται αδύνατο για τον Zelensky να μπορέσει να παραμείνει στην εξουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης