Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απέτυχε η μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση στην Zaporizhia

Απέτυχε η μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση στην Zaporizhia
Το γερμανικής κατασκευής Leopard 2A4 ηγήθηκε της δύσμοιρης επίθεσης, σύμφωνα με φωτογραφίες από το πεδίο της μάχης
Έως και 1.500 Ουκρανοί στρατιώτες συμμετείχαν στην τελευταία επίθεση στην περιοχή Zaporozhye, η οποία απωθήθηκε από τον ρωσικό στρατό, δήλωσε στις 8 Ιουνίου ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Στρατηγός Sergey Shoigu.
Η επίθεση έγινε κοντά στο χωριό Orekhov.
Το γερμανικής κατασκευής Leopard 2A4 ηγήθηκε της δύσμοιρης επίθεσης, σύμφωνα με φωτογραφίες από το πεδίο της μάχης.
«Στη 1:30 π.μ. ο oυκρανικός στρατός έκανε μια προσπάθεια με έως και 1.500 στρατιώτες και 150 τεθωρακισμένα και άλλα τεθωρακισμένα από την 47η μηχανοκίνητη ταξιαρχία να σπάσει την άμυνά μας», είπε ο Sergey Shoigu.
Η ρωσική αναγνώριση εντόπισε έγκαιρα τους Ουκρανούς και πυροβολικό, αεροσκάφη και αντιαρματικές δυνάμεις πραγματοποίησαν προληπτικό χτύπημα στα ουκρανικά στρατεύματα.
«Ο Ουκρανικός στρατός σταμάτησε και στις τέσσερις κατευθύνσεις και υποχώρησε με βαριές απώλειες».
Σύμφωνα με τον υπουργό Sergey Shoigu, οι δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 30 άρματα μάχης, 11 οχήματα μάχης πεζικού και έως και 350 στρατιώτες ενώ προσπαθούσαν να προχωρήσουν στο μέτωπο της Zaporizhia.
«Οι ειδικά εκπαιδευμένες εφεδρείες του ουκρανικού στρατού απέτυχαν να επιτύχουν τον στόχο της διάρρηξης των ρωσικών γραμμών στην περιοχή Zaporozhye», τόνισε ο Shoigu.
Ο υπουργός συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 945 στρατιώτες, 33 άρματα μάχης, 28 οχήματα μάχης πεζικού, 38 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τρία πολωνικής κατασκευής αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Krab και άλλο εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της 7ης Ιουνίου.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής Τύπου της Ρωσικής Ομάδας Δυνάμεων ανέφερε συγκρούσεις με τις δυνάμεις της Ουκρανίας κοντά στις πόλεις Spornoye, Vesyoloye και Kurdyumovka.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής Τύπου, η ομάδα κατέστρεψε δύο οβιδοβόλα των δυνάμεων του Κιέβου σε θέσεις βολής κοντά στις πόλεις Zvanovka και Serebryanka, ένα τρίτο οβιδοβόλο και έναν όλμο κοντά στην πόλη Belaya Gora και ένα τέταρτο οβιδοβόλο στην πόλη Krasnogorovka.
Προπύργια των δυνάμεων της 24ης Χωρισμένης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας του Κιέβου κοντά στις πόλεις Kirovo και Druzhba στοχοποιήθηκαν επίσης με θερμοβαρικούς πυραύλους.
Δύο ουκρανικής κατασκευής αναγνωριστικά drones Leleka-100 καταρρίφθηκαν επίσης από ένα σύστημα αεράμυνας 9K33 Osa της ομάδας.
Οι Ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες από την έναρξη της αντεπίθεσής τους στις 4 Ιουνίου.
Ωστόσο, πιθανότατα θα συνεχίσουν τα στρατιωτικά τους σχέδια. Περισσότερες επιθέσεις θα εξαπολυθούν τις επόμενες ημέρες.
Οι επιθετικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να συνεχιστούν για εβδομάδες ή και μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης