Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυτοθυσία… Γερμανίας: Δεν έχουμε F-16, αλλά έχουμε αεροδρόμια για την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων

Αυτοθυσία… Γερμανίας: Δεν έχουμε F-16, αλλά έχουμε αεροδρόμια για την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων
Δεν είναι η ώρα τώρα για την Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ υποστήριξε η πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Bundestag
Σχετικά Άρθρα
Την πρόθεση της Γερμανίας να παράσχει τα αεροδρόμια της προκειμένου να εκπαιδευτούν στα μαχητικά F-16 οι Ουκρανοί πιλότοι εξέφρασε η πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Bundestag, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, η οποία σημείωσε πως δεν είναι τώρα η ώρα για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
«Δεν είχαμε ποτέ F-16, αλλά μπορούμε να παράσχουμε τα αεροδρόμια στη Γερμανία ως κόμβο ή για να προσφέρουμε βασική εκπαίδευση σε πιλότους που έχουν πετάξει μόνο MiG μέχρι στιγμής» ανέφερε σε δηλώσεις της στη γερμανική Bild η Strack-Zimmermann, η οποία προέρχονται από το κόμμα των Φιλελευθέρων της Γερμανίας (FDP).
«Η κύρια εκπαίδευση στα F-16 θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από τις χώρες που είναι εξοπλισμένες με αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη» τόνισε η Γερμανίδα πολιτικός.

Όχι στο ΝΑΤΟ

Αναφερόμενη στα σενάρια ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, η Strack-Zimmermann ήταν κατηγορηματική, λέγοντας πως δεν μπορεί η Ουκρανία να ενταχθεί τώρα στη Συμμαχία.
«Αυτό απαγορεύεται από τον καταστατικό χάρτη, καθώς η Ουκρανία βρίσκεται σε πόλεμο.
Οι προϋποθέσεις για ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι περίπλοκες και ποικίλες.
Πρέπει να εκπληρωθούν» επισήμανε η Strack-Zimmermann, τονίζοντας πως θα ήταν φρόνιμο για την Ουκρανία να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στη Λιθουανία, «επειδή είναι εξαιρετικής σημασίας για το πώς το ΝΑΤΟ θα παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία μετά το τέλος του πολέμου».
Υπενθυμίζεται πως μετά το πράσινο φως που άναψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden για την αποστολή F-16 στην Ουκρανία, αρκετά κράτη της Δύσης συζητούν και ετοιμάζονται αφενός για την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στα αμερικανικά μαχητικά και αφετέρου για το ποιος θα προμηθεύσει το Κίεβο με τα εν λόγω μαχητικά.
Μέχρι στιγμής πάντως, και πέρα από την προθυμία κρατών, δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα προμηθεύσει με F-16 την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης