Διεθνή

Biden – Sunak: Απεριόριστη στήριξη στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί – Ο Putin να αποσύρει τις δυνάμεις του

Biden – Sunak: Απεριόριστη στήριξη στην  Ουκρανία για όσο χρειαστεί – Ο Putin να αποσύρει τις δυνάμεις του
Ο Biden εκτίμησε ότι θα έχει τα απαραίτητα κεφάλαια για να υποστηρίξει την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί
Η ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία ήταν, όπως αναμενόταν, το κυρίαρχο θέμα στις συνομιλίες του Αμερικανού προέδρου Joe Biden με τον Βρετανό πρωθυπουργό Rishi Sunak στον Λευκό Οίκο.
Ο Biden εκτίμησε ότι θα έχει τα απαραίτητα κεφάλαια για να υποστηρίξει την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί, απαντώντας σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε στη συνέντευξη Τύπου εάν θεωρεί ότι θα εξασφαλίσει την στήριξη του Ρεπουμπλικάνου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων σε αυτό το ζήτημα.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε πως οι σύμμαχοι πρέπει στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στον πρόεδρο της Ρωσίας Vladrimir Putin ότι η υποστήριξή τους προς το Κίεβο δεν πρόκειται να εξασθενήσει όσο ο πόλεμος συνεχίζεται. «Θα είμαστε εδώ για όσο χρειαστεί. Ελπίζουμε ότι θα καταλάβει γρήγορα πως πρέπει να αποσύρει τις δυνάμεις του», είπε.

O Wallace για επικεφαλής του ΝΑΤΟ

Ο Sunak αναμενόταν να προσπαθήσει να κερδίσει την υποστήριξη του Biden στην υποψηφιότητα του βρετανού υπουργού Άμυνας Ben Wallace για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.
Ερωτηθείς αν ήρθε η ώρα για έναν Βρετανό στη θέση του γενικού γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε: «Ίσως».
Συμπλήρωσε ότι τα μέλη της Συμμαχίας θα πρέπει να εξετάσουν τις υποψηφιότητες για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Jens Stoltenberg στην ηγεσία του ΝΑΤΟ.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εμβαθύνουν τους στενούς οικονομικούς δεσμούς μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας, έστω κι αν δεν πρόκειται για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που ονειρευόταν το Λονδίνο.
Αφορά κυρίως τους τομείς της άμυνας, της βιομηχανίας, της ενεργειακής ασφάλειας και της τεχνητής νοημοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης