Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken σε Fidan: Η Σουηδία πρέπει να ενταχθεί άμεσα στο ΝΑΤΟ

Blinken σε Fidan: Η Σουηδία πρέπει να ενταχθεί άμεσα στο ΝΑΤΟ
Ο κ. Blinken τηλεφώνησε στον Τούρκο ΥΠΕΞ για να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του
Το μήνυμα ότι η Σουηδία πρέπει να ενταχθεί άμεσα στο ΝΑΤΟ εξέπεμψε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του Hakan Fidan.
Ο κ. Blinken τηλεφώνησε στον Τούρκο ΥΠΕΞ για να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του, με τις δύο πλευρές να συζητούν μεταξύ άλλων τις περιφερειακές εξελίξεις και τη μακροχρόνια αμυντική συνεργασία μεταξύ των χωρών τους.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «ο υπουργός Εξωτερικών Αntony Blinken μίλησε σήμερα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν για να τον συγχαρεί για τον διορισμό του.
Οι υπουργοί συζήτησαν περιφερειακά θέματα και τη σημασία της διμερούς σχέσης ΗΠΑ-Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της μακροχρόνιας αμυντικής μας συνεργασίας. Τόνισαν επίσης τη σημασία της ενότητας του ΝΑΤΟ και ο υπουργός Blinken τόνισε την ανάγκη να ενταχθεί η Σουηδία στη συμμαχία του ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό.
Ο υπουργός Blinken επανέλαβε τη σημασία της πρωτοβουλίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας που υποστηρίζεται από την Τουρκία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης