Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Άρχισε η αντεπίθεση της Ουκρανίας – Θα είναι «D-Day» ή θα καταλήξει σε…αποφράδα ημέρα;

Washington Post: Άρχισε η αντεπίθεση της Ουκρανίας – Θα είναι «D-Day» ή θα καταλήξει σε…αποφράδα ημέρα;
Ο ρωσικός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι συντρίβει την ουκρανική αντεπίθεση
Σχετικά Άρθρα
Η Washington Post αναφέρει ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν την πολυαναμενόμενη αντεπίθεσή τους, βασισμένη στη συνομιλία με τέσσερις Ουκρανούς στρατιώτες και αξιωματικούς.
Οι στρατιώτες είπαν ότι αυτή η «κρίσιμη φάση» στον πόλεμο έχει τώρα ξεκινήσει με νέες, εντεινόμενες επιθέσεις στα νοτιοανατολικά, που έρχονται επίσης καθώς συνεχίζονται οι σοβαρές πλημμύρες από την έκρηξη του φράγματος Kakhovka.
Πολλοί  την αποκαλούν «D-Day» της Ουκρανίας αλλά αρχίζει δυσοίωνα και με ήττα στη Zaporozhye.
Ο ρωσικός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι συντρίβει την ουκρανική αντεπίθεση.
Οι δηλωμένοι στόχοι της μεγάλης αντεπίθεσης των Ουκρανών είναι να επανακτήσουν τα χαμένα εδάφη και να διασφαλίσουν ότι η δυτική υποστήριξη θα παραμείνει ισχυρή και συνεπής, μετά από προηγούμενους μήνες αμφιβολιών που εκφράστηκαν σιωπηλά μεταξύ ορισμένων υποστηρικτών.

Ρωσία: Η αντεπίθεση έχει αρχίσει εδώ και ημέρες

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί έμπειροι Ρώσοι στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η αντεπίθεση των Ουκρανών έχει αρχίσει εδώ και ημέρες.
Ο Igor Strelkov ανώτατος βετεράνος του στρατού και πρώην αξιωματικός της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας, δήλωσε πως είναι σαφές ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας είχε ξεκινήσει.
Ο Strelkov έπαιξε βασικό ρόλο στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014 και αργότερα στον πόλεμο στο Donbass.
«Ίσως, μπορούμε τώρα να πούμε αξιόπιστα ότι η επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ξεκίνησε πριν από 5-6 ημέρες», έγραψε ο Strelkov στο Telegram, παρέχοντας ανάλυση των κινήσεων των στρατευμάτων σε διαφορετικά hot spot κατά μήκος της πρώτης γραμμής.

Κανένα εδαφικό κέρδος για τους Ουκρανούς

«Αυτή τη στιγμή – μετά από μια μέρα συνεχών μαχών, είναι έμμεσα γνωστό για μικρές διεισδύσεις, αλλά δεν υπάρχουν κέρδη», πρόσθεσε, μιλώντας για τις δυνάμεις της Ουκρανίας.
Ωστόσο, είπε ότι η Ρωσία θα χρειαστεί να ενισχύσει τις δυνάμεις της έως και 300.000 στρατιώτες στα ανατολικά και νότια προκειμένου να εξαπολύσει αποτελεσματικά αντεπιθέσεις.
Η ηγεσία της Ουκρανίας συνεχίζει να υποστηρίζει ότι «θα πάρει πίσω ό,τι είναι δικό μας» - σύμφωνα με τα πρόσφατα λόγια του αρχηγού στρατιωτικού αξιωματικού της χώρας, στρατηγού Valery Zaluzhny.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky λέει επιπλέον στον δυτικό Τύπο και σε αξιωματούχους ότι «πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα τα καταφέρουμε». Προηγουμένως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η αρχική προσπάθεια της Ουκρανίας να ξεκινήσει την αντεπίθεσή της είχε αποτύχει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης