Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία αποφάσισε: Επανερχόμαστε στον αρχικό μας στόχο – Πρέπει να αποστρατιωτικοποιήσουμε ολόκληρη την Ουκρανία

Η Ρωσία αποφάσισε: Επανερχόμαστε στον αρχικό μας στόχο – Πρέπει να αποστρατιωτικοποιήσουμε ολόκληρη την Ουκρανία
«Στόχος μας είναι να νικήσουμε το προγεφύρωμα των νεοναζί που δημιουργήθηκε από τις προσπάθειες της Δύσης στα σύνορα της Ρωσίας» τόνισε ο γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθεί επειδή ένας ένοπλος γείτονας αποτελεί απειλή τόσο για τη Ρωσία όσο και για τις χώρες του Οργανισμού Συλλογικής Συνθήκης Ασφάλειας (CSTO) στο σύνολό τους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πυρηνικών όπλων, δήλωσε ο Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Nikolay Patrushev.
«Η ανάγκη για αποστρατιωτικοποίηση οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι η Ουκρανία, η οποία έχει γεμίσει με όπλα, αποτελεί απειλή για τη Ρωσία και για τον CSTO συνολικά, μεταξύ άλλων όσον αφορά την ανάπτυξη και τη χρήση πυρηνικών, χημικών και βιολογικών όπλων.
Τη δήλωση αυτή την έκανε σε μία συνάντηση ανώτατων στελεχών ασφαλείας των κρατών μελών του Οργανισμού Συλλογικής Συνθήκης Ασφάλειας (CSTO) με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko στο Μινσκ.
Ο Patrushev επεσήμανε επίσης ότι «η ειδική στρατιωτική επιχείρηση έχει συγκεκριμένους στόχους, από την επίτευξη των οποίων εξαρτάται όχι μόνο η ευημερία, αλλά οι ίδιες οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, και η διάσωση του πληθυσμού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (ΛΔΔ) και η Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk (LPR) από τη γενοκτονία που διαπράττεται από Ουκρανούς νεοναζί εδώ και οκτώ χρόνια».

Να νικήσουμε το προγεφύρωμα

«Στόχος μας είναι να νικήσουμε το προγεφύρωμα των νεοναζί που δημιουργήθηκε από τις προσπάθειες της Δύσης στα σύνορα της Ρωσίας», πρόσθεσε ο ανώτατος αξιωματούχος ασφαλείας.
Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας επεσήμανε ότι «με τη βοήθεια δυτικών χωρών, η ουκρανική ηγεσία χρησιμοποίησε αυτά τα οκτώ χρόνια για να προετοιμαστεί για μια βάναυση στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των κατοίκων του Donbass».
«Στην εποχή του, το ναζιστικό καθεστώς του Hitler ονειρευόταν να εξοντώσει ολόκληρο τον ρωσικό πληθυσμό και, σήμερα, οι σύγχρονοι μαθητές του, ακολουθώντας τις εντολές του Hitler προσπαθούν να φέρουν εις πέρας αυτή την ανίερη αποστολή, αλλά αυτή τη φορά μέσω των χεριών άλλων Σλάβων, να μην επιτρέψουμε να συμβεί αυτό», σημείωσε.

Lukashenko: Παραπληροφόρηση η αντεπίθεση των Ουκρανών

Ως σκέτη παραπληροφόρηση χαρακτήρισε την πολυδιαφημισμένη αντεπίθεση των Ουκρανών ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko.
«Οι τρεις ημέρες της "αντεπιθέσεως": αυτά που παρατηρούμε και οι πληροφορίες που λάβαμε από τον Ρώσο πρόεδρο βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία.
Σε διάστημα τριών ημερών, περίπου τρεις δωδεκάδες ουκρανικά άρματα μάχης και 120 ή 130 οχήματα μάχης πεζικού έχουν καταστραφεί.
Και το πλέον φρικτό, περισσότεροι από 2.100 Ουκρανοί σκοτώθηκαν.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ουκρανικής προσπάθειας αντεπίθεσης.
Λοιπόν, πάντα έλεγα αυτό, η αντεπίθεση είναι απλώς παραπληροφόρηση.
Δεν υπάρχει και δεν μπορεί να είναι αντεπίθεση, αλλά αν υπάρχει, τότε ιδού το αποτέλεσμα από αυτήν σε διάστημα τριών ημερών», είπε ο Lukashenko σε συνάντηση στο Μινσκ με μέλη του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO).

Τα αίτια των στρατιωτικών αποτυχιών

Σύμφωνα με τον Lukashenko οι δυτικοί καθοδηγητές του καθεστώτος του Κιέβου προσπαθούν επί του παρόντος να αναλύσουν τα αίτια των στρατιωτικών αποτυχιών της Ουκρανίας.
«Χθες μίλησα με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και είμαστε απολύτως της ίδιας γνώμης ότι η τρέχουσα κατάσταση αφορά τη Δύση, η οποία πολεμά εκεί, περιμένοντας να δει τα αποτελέσματα της ‘’αντεπιθέσεως’’ και φυσικά χωρίς όλα τα δυτικά όπλα και τους μισθοφόρους, το όλο θέμα θα είχε τελειώσει εδώ και πολύ καιρό», πρόσθεσε ο Λευκορώσος ηγέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης