Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Άνδρας με μαχαίρι επιτέθηκε σε παιδική χαρά - Σε κρίσιμη κατάσταση τρία θύματα

Γαλλία: Άνδρας με μαχαίρι επιτέθηκε σε παιδική χαρά - Σε κρίσιμη κατάσταση τρία θύματα
Τουλάχιστον τρία από τα θύματα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε η πηγή ασφαλείας στο AFP
Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι επιτέθηκε σε ομάδα παιδιών ηλικίας περίπου τριών ετών στις 9:45 π.μ. (07:45 ώρα Ελλάδας) την Πέμπτη σε παιδική χαρά κοντά στη λίμνη της πόλης Ανεσί στις γαλλικές Άλπεις.
Δύο παιδιά και ένας ενήλικας είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ άλλα δύο παιδιά τραυματίστηκαν ελαφρά σύμφωνα με την αστυνομία.
Το γραφείο της πρωθυπουργού Elisabeth Borne ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει στον τόπο του εγκλήματος και οι βουλευτές του εθνικού κοινοβουλίου τήρησαν ενός λεπτού σιγή, καθώς η είδηση της επίθεσης έγινε γνωστή στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύρος πρόσφυγας ο ύποπτος

Ο ύποπτος πιστεύεται ότι είναι Σύρος πρόσφυγας, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Le Parisien, BFM TV και AFP που επικαλούνται αστυνομικές πηγές.
Στο μητρώο του υπόπτου που διαθέτει η αστυνομία δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ιστορικό βίας ή σύνδεση με ισλαμιστικές ομάδες.
Επιτέθηκε στα παιδιά - ορισμένα σε καροτσάκια - καθώς επισκέπτονταν το πάρκο, προτού διαφύγει και μαχαιρώσει έναν ηλικιωμένο άνδρα σε κοντινή απόσταση.
Η αστυνομία επενέβη και ο δράστης πυροβολήθηκε στα πόδια.
Ο πρόεδρος Emmanuel Macron έγραψε στο Twitter ότι το έθνος είναι "σοκαρισμένο" από την "πράξη δειλίας", προσθέτοντας ότι πολλά παιδιά και ένας ενήλικας βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας τήρησε ενός λεπτού σιγή και οι δρόμοι έχουν αποκλειστεί γύρω από τον τόπο της επίθεσης

france1.jpg


To σημείο της επίθεσης

annecy2.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης