Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί ήταν έτοιμοι για ειρήνη με τη Ρωσία – Ποιοι τους άλλαξαν γνώμη

Οι Ουκρανοί ήταν έτοιμοι για ειρήνη με τη Ρωσία – Ποιοι τους άλλαξαν γνώμη
Οι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας δεν ενδιαφέρονται για αυτή τη σύγκρουση υποστήριξε ο Nikolai Patrushev
Σχετικά Άρθρα
(upd) Οι Ουκρανοί ήταν έτοιμοι να διευθετήσουν τη στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία αλλά τους απέτρεψαν οι ΗΠΑ υποστήριξε ο Nikolai Patrushev, γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο οποίος υποστήριξε πως οι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας δεν ενδιαφέρονται για αυτόν τον πόλεμο.
«Αν δεν υπήρχε η πίεση των ΗΠΑ σε αυτούς που εκείνοι τοποθέτησαν στην κεφαλή της Ουκρανίας, αυτή η κατάσταση δεν θα είχε συμβεί.
Ακόμα και οι ίδιοι οι ηγέτες της Ουκρανίας ήταν έτοιμοι να υπογράψουν μια συνθήκη ειρήνης, καθώς έδωσαν στη Ρωσία γραπτές προτάσεις, τις οποίες επί της αρχής εμείς εγκρίναμε» υποστήριξε ο Patrushev, αναφερόμενος προφανώς στις διαπραγματεύσεις που είχαν γίνει στην Τουρκία τον Μάρτιο του 2022 μεταξύ των αντιπροσωπειών Ρωσίας – Ουκρανίας.
«Το πρωί οι Ουκρανοί αντιπρόσωποι μας έδωσαν τις προτάσεις τους κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.
Το απόγευμα, μας είπαν: «Όχι, τις παρατάμε» είπε ο Patrushev.

Πίεση

«Αυτό συνέβη μονό επειδή οι ΗΠΑ τους άσκησαν πίεση και τους είπαν ότι δεν πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις» τόνισε ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Ο λαός της Ουκρανίας δεν ενδιαφέρεται, ο λαός της Ρωσίας επίσης δεν ενδιαφέρεται, οι λαοί που ζουν στα κράτη του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας δεν ενδιαφέρονται, αλλά για κάποιο λόγο η σύγκρουση εξελίσσεται, για κάποιο λόγο έχει αρχίσει.
Και σας λέω την χώρα, η οποία πρωτίστως ενδιαφέρεται: Και αυτές είναι οι ΗΠΑ αλλά και η Αγγλία» υπογράμμισε ο Patrushev, ο οποίος υπογράμμισε πως η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο δεν λυπούνται για τους ανθρώπους που σκοτώνονται στο πεδίο της μάχης, διότι αυτοί δεν είναι δικοί τους άνθρωποι.
«Και προφανώς διότι οι στρατιωτικές αυτές συγκρούσεις δεν γίνονται στο έδαφος τους» είπε ο Patrushev.

Οι διαπραγματεύσεις

Υπενθυμίζεται πως οι πρώτες διαπραγματεύσεις Ρώσων – ουκρανών έγιναν στις αρχές Μαρτίου του 2022 στη Λευκορωσία, χωρίς να υπάρξουν απτά αποτελέσματα.
Ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων έγινε στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Μαρτίου 2022.
Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Vladimir Medinsky είχε αναφέρει ότι η Μόσχα έλαβε για πρώτη φορά τις προτάσεις του Κιέβου για μια πιθανή μελλοντική συμφωνία, στην οποία υπογραμμιζόταν η ουδετερότητα της Ουκρανία και η άρνηση της να αναπτύξει ξένα στρατεύματα και όπλα, συμπεριλαμβανομένων και πυρηνικών, στο έδαφος της.
Σε ένδειξη καλής θέλησης η Ρωσία είχε αποσύρει τα στρατεύματα της από τις περιοχές του Κιέβου και του Chernikiv.
Ωστόσο, κατόπιν αυτής της κίνησης οι διαπραγματεύσεις «πάγωσαν», με τον πρόεδρο Putin να υποστηρίζει πως το Κίεβο παραιτήθηκε από τις συμφωνίες που είχαν επιτευχθεί στην Κωνσταντινούπολη.
Η προοπτική για διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κρατών χάθηκε τελείως τον περασμένο Οκτώβριο όταν ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ενέκρινε απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας, στην οποία ορίζεται η απαγόρευση οποιασδήποτε συνομιλίας και διαπραγμάτευσης με τη Ρωσία όσο πρόεδρος της είναι ο Vladimir Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης