Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλυδωνίζεται το Instagram από τις αποκαλύψεις WSJ - «Βοηθά» τους παιδόφιλους να διασυνδεθούν

Κλυδωνίζεται το Instagram από τις αποκαλύψεις WSJ - «Βοηθά» τους παιδόφιλους να διασυνδεθούν
Το Παρατηρητήριο Διαδικτύου του Στάνφορντ ερευνώντας τα σχετικά με το σεξ μεταξύ ανηλίκων hashtags βρήκε 405 λογαριασμούς
Σάλος έχει προκληθεί στο Instagram, τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, από τις αποκαλύψεις της Wall Street Journal, καθώς φαίνεται να επιτρέπει τη διασύνδεση παιδόφιλων, μέσω ενός δικτύου λογαριασμών που προωθεί ανοιχτά την εμπορία πορνογραφικού υλικού ανηλίκων.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, παιδόφιλοι χρησιμοποιούν το Instagram, καθώς οι αλγόριθμοί του τους βοηθούν διασυνδεθούν.
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, το Instagram επιτρέπει αφενός σε χρήστες να αναζητούν hashtags με όρους παιδικής πορνογραφίας, αφετέρου τους συνδέει με λογαριασμούς που χρησιμοποιούν τα hashtags για να διαφημίσουν παράνομο υλικό προς πώληση.

Πάνω από 400 λογαριασμοί παιδόφιλων

Το Παρατηρητήριο Διαδικτύου του Στάνφορντ ερευνώντας τα σχετικά με το σεξ μεταξύ ανηλίκων hashtags βρήκε 405 λογαριασμούς.
Μερικοί από αυτούς μάλιστα αναφερόταν πως τα παιδιά είναι ηλικίας 12 ετών.
Οι λογαριασμοί αυτοί πουλούν παράνομο πορνογραφικό υλικό, έχουν «επιλογές» περιεχομένου, ενώ «με το κατάλληλο ποσό, τα παιδιά είναι διαθέσιμα για συναντήσεις».

Η αντίδραση της Meta

Η Meta, στην οποία ανήκει η πλατφόρμα, απάντησε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει καταργήσει 27 δίκτυα παιδόφιλων και σχεδιάζει περισσότερες διαγραφές λογαριασμών.
Επίσης, έχει μπλοκάρει χιλιάδες hashtags και περιόρισε τους αλγόριθμούς της, ώστε να μην επιτρέπουν στους χρήστες να αναζητούν όρους που είναι γνωστό ότι σχετίζονται με περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης.
Ωστόσο, πρώην και νυν υπάλληλοι της Meta που έχουν εργαστεί σε πρωτοβουλίες για την παιδική ασφάλεια στο Instagram υπολογίζουν ότι ο αριθμός των λογαριασμών που υπάρχουν «κυρίως» για να γίνεται παρακολούθηση τέτοιου περιεχομένου «είναι εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης