Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pence (ΗΠΑ): Να επιταχυνθεί η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία – Άργησε ο Biden με Abrams, F-16

Pence (ΗΠΑ): Να επιταχυνθεί η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία – Άργησε ο Biden με Abrams, F-16
Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024
Να επιταχυνθεί η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία με στόχο να αποκατασταθεί η εδαφική της ακεραιότητα ζήτησε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence, ο οποίος έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για το Ρεπουμπλικανικό χρίσμα ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.
Μάλιστα ο Pence, ο οποίος ακολουθεί μια τελείως διαφορετική πολιτική στάση όσον αφορά την Ουκρανία τουλάχιστον σε σχέση με τους Donald Trump και Ron DeSantis που διεκδικούν και αυτοί το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Biden ότι έχει αργήσει να στείλει στους Ουκρανούς τα αμερικανικά τανκ Abrams και τα μαχητικά αεροσκάφη F-16.
«Πιστεύω ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να συνεχίσουν να προμηθεύουν τον ουκρανικό στρατό με όλα τα απαραίτητα στρατιωτικά μέσα έτσι ώστε να μπορέσουν να αποκαταστήσουν την εδαφική τους ακεραιότητα.
Θα ήθελα να τονίσω ότι ο πρόεδρος Biden έχει αργήσει να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία» υπογράμμισε ο Pence, σημειώνοντας ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει παραδώσει τα τανκ Abrams που είχε υποσχεθεί στο Κίεβο ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο.
«Ακόμα περιμένουμε κάποιον να παραδώσει τα F-16» υποστήριξε ο Pence.

Εθνικό συμφέρον

Όπως είπε ο Pence, η συνεχής παροχή στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία «ανταποκρίνεται στα εθνικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών».
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι δεν θεωρεί την κρίση στην Ουκρανία «εδαφική διαμάχη», όπως την αποκάλεσε νωρίτερα ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis.
Σημειώνεται πως η Ρωσία, σχολιάζοντας την απόφαση των ΗΠΑ και κρατών της Δύσης να στείλουν F-16 στην Ουκρανία, κάνει λόγο για άνευ προηγουμένου κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης