Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφαίρες για… πέτρες – Σπάνια εισβολή Ισραηλινών στην παλαιστινιακή Ramallah στη Δυτική Όχθη

Σφαίρες για… πέτρες – Σπάνια εισβολή Ισραηλινών στην παλαιστινιακή Ramallah στη Δυτική Όχθη
Για τουλάχιστον 6 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο έφεραν τραύματα από σφαίρες κάνουν λόγο οι Παλαιστίνιοι
Σε μια σπάνια επιχείρηση – εισβολή στην παλαιστινιακή πόλη της Ramallah, στη Δυτική Όχθη προχώρησε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 8/6 τα ξημερώματα ο ισραηλινός στρατός, προκειμένου, όπως αναφέρει, να κατεδαφίσει το σπίτι του δράστη μιας τρομοκρατικής επίθεσης που είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο στην Ιερουσαλήμ, κατά την οποία είχαν σκοτωθεί δύο άνθρωποι και είχαν τραυματιστεί άλλοι 14.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ένα μεγάλο ισραηλινό κομβόι έφτασε στο κέντρο της Ramallah, όπου έχει την έδρα της η Παλαιστινιακή Αρχή, το οποίο περικύκλωσε ένας μεγάλος αριθμός Παλαιστινίων, μέρος των οποίων άρχισε να επιτίθεται με πέτρες κατά των Ισραηλινών στρατιωτών.

Πραγματικά πυρά, 6 τραυματίες

Αυτοί απάντησαν με πραγματικά πυρά, ρίχνοντας παράλληλα στο πλήθος χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και δακρυγόνα.
Ακολούθησαν σκηνές χάους, με τους Παλαιστίνιους να βάζουν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων ενώ ακούγονταν διαρκώς οι σειρήνες ασθενοφόρων.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής τουλάχιστον έξι άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενώ δύο είχαν τραύματα από σφαίρες.
Η επιχείρηση
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, η πρωτοφανής αυτή στρατιωτική επιχείρηση είχε ως στόχο να καταστρέψουν την κατοικία «ενός τρομοκράτη που πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση στην Ιερουσαλήμ τον περασμένο Νοέμβριο».
Όπως αναφέρουν οι Ισραηλινοί, κατά την επίθεση αυτή με αυτοσχέδιες βόμβες που είχαν τοποθετηθεί σε στάσεις λεωφορείων, είχαν σκοτωθεί δύο άνθρωποι, ανάμεσα τους και ένας Ισραηλινό – Καναδός έφηβος, ενώ είχαν τραυματιστεί άλλοι 14.
«Η κατεδάφιση σπιτιών μαχητών μια είναι συλλογική τιμωρία (…) που εμπίπτει στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττουν οι κατοχικές δυνάμεις σε βάρος του λαού μας», τόνισε ο Abdel Fattah Dola, του κόμματος Fatah του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Mahmoud Abbas.

Τιμωρητικό μέτρο

Η κυβέρνηση του Ισραήλ χαρακτηρίζει την πολιτική κατεδάφισης σπιτιών φερόμενων ως δραστών επιθέσεων τιμωρητικό και αποτρεπτικό μέτρο.
Η έφοδος έγινε λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Hady Amr, ειδικού επιτετραμμένου των ΗΠΑ στους Παλαιστίνιους, με τον Hussein Al-Sheikh, ανώτερο παλαιστίνιο αξιωματούχο.
Από την αρχή της χρονιάς τουλάχιστον 158 Παλαιστίνιοι, 20 Ισραηλινοί, μια Ουκρανή κι ένας Ιταλός έχουν σκοτωθεί στο πλαίσιο των συρράξεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης