Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρό μήνυμα στις ΗΠΑ: Κοινή περιπολία των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu - 95MS και των κινεζικών H - 6K στον Ειρηνικό

Ισχυρό μήνυμα στις ΗΠΑ:  Κοινή περιπολία των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu - 95MS και των κινεζικών H - 6K στον Ειρηνικό
Oι Ρωσικές Aεροδιαστημικές Δυνάμεις και η Πολεμική Αεροπορία του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού πραγματοποίησαν μια νέα κοινή εναέρια περιπολία στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
Σχετικά Άρθρα
Μια δύναμη ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-95MS και των αντίστοιχων κινεζικών H-6K πραγματοποίησαν κοινή εναέρια περιπολία στα ύδατα της Θάλασσας της Ιαπωνίας, της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας και του δυτικού Ειρηνικού, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
«Στις 7 Ιουνίου 2023, οι Ρωσικές αεροδιαστημικές Δυνάμεις και η Πολεμική Αεροπορία του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού πραγματοποίησαν μια νέα κοινή εναέρια περιπολία στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις και τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Hong-6K του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού πραγματοποίησαν εναέρια περιπολία στα ύδατα της Θάλασσας της Ιαπωνίας και της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας και του δυτικού τμήματος του Ειρηνικού Ωκεανού», έκανε γνωστό το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Η κοινή πτήση διήρκεσε περίπου οκτώ ώρες, διευκρίνισε το υπουργείο.
Τα αεροσκάφη Su-30SM και Su-35S των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και τα κινεζικά μαχητικά Jian-11B παρείχαν υποστήριξη στην αεροπορική ομάδα σε όλη τη διαδρομή πτήσης, ανέφερε.
Κατά τη διάρκεια της κοινής εναέριας περιπολίας, ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν προσγειώσεις και απογειώσεις από κινεζικό αεροδρόμιο και μαχητικά αεροσκάφη ξένων κρατών συνόδευσαν τα στρατηγικά βομβαρδιστικά που φέρουν πυραύλους σε ορισμένα στάδια της εναέριας περιπολίας, σημείωσε το υπουργείο
Ρωσικά και κινεζικά στρατηγικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν κοινή εναέρια περιπολία στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ανακοίνωσε.
«Κατά την εκπλήρωση των στόχων τους, τα αεροσκάφη και των δύο χωρών ενήργησαν σε αυστηρή συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο.
Δεν υπήρξαν παραβιάσεις του εναέριου χώρου ξένων κρατών», πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο.
Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν την κοινή εναέρια περιπολία τους στο πλαίσιο του σχεδίου στρατιωτικής συνεργασίας του 2023 και η πτήση δεν στράφηκε εναντίον τρίτων χωρών, τόνισε το υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης