Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο σαμποτάζ Ουκρανών καταγγέλλει η Ρωσία: Ανατίναξαν τον αγωγό αμμωνίας Togliatti- Οδησσού

Νέο σαμποτάζ Ουκρανών καταγγέλλει η Ρωσία: Ανατίναξαν τον αγωγό αμμωνίας Togliatti- Οδησσού
Υπήρξαν θύματα στον άμαχο πληθυσμό αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Σχετικά Άρθρα
Για ένα ακόμα σαμποτάζ, αυτήν την φορά στον αγωγό αμμωνίας Togliatti- Οδησσού στην περιοχή του Kharkiv κατηγορεί τους Ουκρανούς η Ρωσία, υποστηρίζοντας πως από αυτή τη δολιοφθορά υπήρξαν θύματα στον άμαχο πληθυσμό.
«Στις 5 Ιουνίου, στις 21:00 το βράδυ ώρα Μόσχας, στην περιοχή του χωριού Masyutovka, στην επαρχία Kharkiv, μια ουκρανική ομάδα σαμποτάζ και αναγνώρισης ανατίναξε τον αγωγό αμμωνίας Togliatti- Οδησσού.
Αποτέλεσμα αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας ήταν να υπάρξουν θύματα ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Igor Konashenkov.
Όπως είπε, τα θύματα της επίθεσης έλαβαν ιατρική βοήθεια, ενώ επισήμανε πως υπολείμματα της αμμωνίας από το ουκρανικό έδαφος μεταφέρονται μέσω του κατεστραμμένου αγωγού.
«Δεν υπάρχουν θύματα στις τάξεις του ρωσικού στρατού» υπογράμμισε ο Konashenkov.

Θα χρειαστούν έως και 3 μήνες για την αποκατάσταση των ζημιών

Η Ρωσία θα καταβάλλει προσπάθειες για να αποσαφηνίσει τι ακριβώς συνέβη με την έκρηξη στον αγωγό αμμωνίας αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο υποστηρίζει ότι θα χρειαστούν από έναν έως και τρεις μήνες για την αποκατάσταση του αγωγού.
Σύμφωνα με τη Maria Zakharova, την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, το Κίεβο ήταν το μόνο μέρος που δεν ενδιαφερόταν για την επαναλειτουργία του αγωγού, αναφέροντας πως η έκρηξη στον αγωγό είναι ένα «χτύπημα» στις προσπάθειες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της πείνας στις πιο φτωχές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης