Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φεύγει ο Stoltenberg από το ΝΑΤΟ... έρχεται ο βρετανός Wallace

Φεύγει ο Stoltenberg από το ΝΑΤΟ... έρχεται ο βρετανός Wallace
Ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ θα οριστεί και θα αναλάβει καθήκοντα τον Οκτώβριο
Να υποστηρίξει τον σημερινό υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ben Wallace, για την κορυφαία θέση του ΝΑΤΟ, πιέζει τον Λευκό Οίκο ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak.
Σύμφωνα με την Telegraph, ο Wallace, ο οποίος θεωρείται εδώ και καιρό ως αντιρωσικό γεράκι που έχει συμβάλει στην προσπάθεια να δοθούν προηγμένα όπλα στο Κίεβο, ενώ παράλληλα σφίγγει τη θηλιά των κυρώσεων στη Μόσχα, έχει εκφράσει ενδιαφέρον να αναλάβει τη θέση του γενικού γραμματέα της συμμαχίας όταν λήξει η θητεία του Jens Stoltenberg στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Ο νέος γενικός γραμματέας θα οριστεί και θα αναλάβει καθήκοντα τον Οκτώβριο.
Νωρίτερα φέτος το γραφείο του Stoltenberg εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: "Η θητεία του γενικού γραμματέα λήγει τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους και δεν έχει καμία πρόθεση να ζητήσει άλλη παράταση της θητείας του".
Ο 63χρονος πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας βρίσκεται στο τιμόνι του ΝΑΤΟ στην έδρα του στις Βρυξέλλες από τον Οκτώβριο του 2014.

Ποιος είναι ο Wallace

Όσον αφορά τον Wallace και τις προοπτικές του, η Telegraph ανέφερε επιπλέον ότι είχε εκφράσει στο παρελθόν το ενδιαφέρον του να γίνει ο επόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, έχοντας πει ότι θα ήταν μια "φανταστική" δουλειά.

Η διαδικασία με την οποία επιλέγεται ο κορυφαίος επικεφαλής του ΝΑΤΟ δεν είναι ακριβώς δημοκρατική καθώς γίνεται μέσω "άτυπων διπλωματικών διαβουλεύσεων" μεταξύ των κρατών μελών.
Από τον Απρίλιο υπήρχαν έντονες φήμες ότι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen ήταν η κορυφαία υποψήφια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης