Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Νέα Υόρκη μήνυσε τις Hyundai και Kia γιατί είναι... εύκολο να κλέψει κανείς τα αυτοκίνητά τους

Η Νέα Υόρκη μήνυσε τις Hyundai και Kia γιατί είναι... εύκολο να κλέψει κανείς τα αυτοκίνητά τους
Η πόλη της Νέας Υόρκης στην κατάθεσή της ανέφερε ότι οι κλοπές συνεχίζονται ακόμη και ότι ζητά "αποζημίωση για τις οικονομικές απώλειες"
Σε μηνύσεις κατά των νοτιοκορεατικών αυτοκινητοβιομηχανιών Hyundai και Kia προχώρησε ο δήμος της Νέας Υόρκης με την κατηγορία της "δημόσιας όχλησης", σύμφωνα με καταγγελία που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.
Η πόλη της Νέας Υόρκης κατηγορεί τις δύο εταιρείες ότι δεν εγκατέστησαν συσκευές που αποτρέπουν την κλοπή αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να πέφτουν θύματα κλοπής, με ένα καλώδιο USB.
Μια πρόκληση του TikTok ξεκίνησε το 2021 και προκάλεσε αύξηση των κλοπών αυτοκινήτων Hyundai και Kia.
Το Σικάγο υπήρξε άλμα 800% σε ετήσια βάση στις κλοπές αυτών των αυτοκινήτων για τον μήνα Αύγουστο του 2022, δήλωσαν τότε αξιωματούχοι στο CNBC.
Οι αξιωματούχοι του Λος Άντζελες είδαν επίσης ένα άλμα 85% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
"Επιλέγοντας τα κέρδη έναντι της ασφάλειας και αποκλίνοντας από τα πρότυπα της βιομηχανίας, μη συμπεριλαμβάνοντας τα συστήματα ακινητοποίησης κινητήρα ως στάνταρ χαρακτηριστικό ασφαλείας, οι εναγόμενοι δημιούργησαν και διατήρησαν μια δημόσια ενόχληση", ανέφερε η πόλη στην κατάθεση που έγινε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.
Η Νέα Υόρκη κατηγόρησε τις δύο εταιρείες ότι επέτρεψαν "αυτή τη σπειροειδή επιδημία" κλοπών αυτοκινήτων.

Η απάντηση των εταιριών

Όταν επικοινώνησε με το CNBC, η Hyundai επανέλαβε ότι κατέστησε στάνταρ τα immobilizer σε όλα τα οχήματα από τον Νοέμβριο του 2021 και ότι έχει λάβει μέτρα για να μειώσει την απειλή των κλοπών.
Επισημαίνοντας την "αποτυχία" των εταιρειών να εγκαταστήσουν αντικλεπτική συσκευή, η καταγγελία τις κατηγορεί ότι "άνοιξαν τις πύλες στην κλοπή οχημάτων, την εγκληματική δράση, την απερίσκεπτη οδήγηση και τη δημόσια βλάβη".
Η πόλη της Νέας Υόρκης στην κατάθεσή της ανέφερε ότι οι κλοπές συνεχίζονται ακόμη και ότι ζητά "αποζημίωση για τις οικονομικές απώλειες", χωρίς να προσδιορίζει ακριβές ποσό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης