Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απεγνωσμένοι οι Ουκρανοί «εκλιπαρούν» ακόμα και για τα σκουριασμένα F/A-18 Hornets που ετοιμάζονται για απόσυρση στην Αυστραλία

Απεγνωσμένοι οι Ουκρανοί «εκλιπαρούν» ακόμα και για τα σκουριασμένα F/A-18 Hornets που ετοιμάζονται για απόσυρση στην Αυστραλία
Γέμισαν σκόνη...
Σχετικά Άρθρα
Εν μέσω έντονων εκκλήσεων από την Ουκρανία για δυτικά μαχητικά αεροσκάφη, η Αυστραλία σκέφτεται να μεταφέρει τα φθαρμένα F/A-18 Hornets της στην ουκρανική Πολεμική Αεροπορία αντί να τα στείλει για απόσυρση.
Η Australian Financial Review ανέφερε ότι αντί να απορρίψουν 41 F/A-18 Hornet της Βασιλικής Αεροπορίας της Αυστραλίας όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, η Αυστραλία, οι ΗΠΑ και η Ουκρανία συζητούν για την αποστολή τους στο Κίεβο.
Σύμφωνα με πηγές, οι ΗΠΑ είναι ανοιχτές στην ιδέα της παράδοσης των F/A-18 στην Ουκρανία.
Η έκθεση έρχεται λίγες μέρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden έδωσε το πράσινο φως στους δυτικούς εταίρους να προμηθεύσουν στο Κίεβο αεροσκάφη τέταρτης γενιάς όπως το Hornet και το F-16 μετά την αρχική απροθυμία του Προέδρου Zelensky για μεταχειρισμένα αμερικανικά μαχητικά.
Ωστόσο, απαιτείται η έγκριση των ΗΠΑ για την αποστολή των Hornets στην Ουκρανία, καθώς κατέχει την πνευματική ιδιοκτησία των τζετ που η RAAF αποσύρει.
Από την πλευρά της, η Αυστραλία είχε αποφασίσει νωρίτερα να καταργήσει σταδιακά τα F/A-18 Hornets υπέρ των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 stealth, από τα οποία έχει παραγγείλει 72.
Τα απόστρατα F/A-18 κάθονται σε ένα υπόστεγο στη βάση Williamtown RAAF βόρεια του Newcastle.
Σύμφωνα με αναφορές, αυτά τα αεριωθούμενα αεροπλάνα είτε θα καταστραφούν είτε θα πωληθούν στην RAVN Aerospace, μια εμπορική αεροπορική επιχείρηση.

Το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας δεν έχει κάνει ακόμη επίσημη δήλωση.
Σύμφωνα με τον Robert Potter, έναν Αυστραλό ειδικό σε θέματα ασφάλειας που συμβουλεύει την ουκρανική κυβέρνηση, δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί μια ακριβής συμφωνία, αλλά οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη. «Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ουκρανία έχουν ενεργό και συγκεκριμένο συμφέρον να αποκτήσουν μαχητικά τέταρτης γενιάς για την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία», είπε.
20210724raaf8636447-001-010-scaled.webp

Τα F/A-18 Hornets στο απόθεμα της Αυστραλίας δεν πετούν πλέον και δεν χρησιμοποιούνται για εκπαίδευση. Αντίθετα, κάθονται στο έδαφος συσσωρεύοντας απλά σκόνη καθώς περνάει ο καιρός. Ωστόσο, αυτά τα μαχητικά είναι επιχειρησιακά έτοιμα αφού ήταν στον αέρα πριν από δύο με τρία χρόνια.
Το πιο σημαντικό, τα αυστραλιανά F/A-18-A/B Hornets έχουν ενημερωθεί σε ένα πρότυπο A++, δίνοντάς τους πολλά πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά αεροσκαφών F/A-18C, όπως το βελτιωμένο ραντάρ AN/APG-73. Το αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει πολλούς φονικούς πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων των AIM-120 AMRAAM, Paveway II, JDAM-ER, AGM-158 JASSM και Harpoons.
A Royal Australian Air Force F/A-18A Hornet receives fuel from a U.S. Air Force KC-10 Extender while flying a mission in support of Operation Okra over Iraq, March 22, 2017. The RAAF is supporting Combined Joint Task Force-Operation Inherent Resolve through Operation Okra. Since operations commenced in 2014, the F/A-18A Hornets and F/A-18F Super Hornets have flown more than 12,000 hours during more than 2,000 sorties and delivered more than 1,600 munitions. (U.S. Air Force photo/Senior Airman Tyler Woodward)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης