Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρ και μανία οι Πολωνοί με το Δικαστήριο της ΕΕ – «Είναι διεφθαρμένο»

Πυρ και μανία οι Πολωνοί με το Δικαστήριο της ΕΕ – «Είναι διεφθαρμένο»
Μετωπική επίθεση Πολωνίας στο Δικαστήριο της ΕΕ
Σχετικά Άρθρα
«Διεφθαρμένο» χαρακτήρισε ο Πολωνός υπουργός Δικαιοσύνης το Δικαστήριο της ΕΕ, μετά την καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε για τη χώρα του, με αφορμή τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος.
«Το βασικό Δικαστήριο της ΕΕ είναι διεφθαρμένο» και η απόφαση για την Πολωνία «δεν γράφτηκε από τους δικαστές αλλά από πολιτικούς», κατά «παράβαση των συνθηκών», δήλωσε ο Ζμπίγκνιου Ζιόμπρο, ο επικεφαλής του ανοιχτά αντιευρωπαϊκού, εθνικο-καθολικού κόμματος «Κυρίαρχη Πολωνία», όπως μετέδωσε το πρακτορείο PAP.
«Το κυριότερο Δικαστήριο της ΕΕ είναι διεφθαρμένο, εμπλέκεται σε πολιτικές υποθέσεις με πολιτικούς του κόμματος του Ντόναλντ Τουσκ (του Πολωνού, πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου), του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όπου κυριαρχούν οι Γερμανοί πολιτικοί και οι ετυμηγορίες του γράφονται σε κυνηγετικές εξορμήσεις και σε συμπόσια όπου ρέει άφθονο αλκοόλ», είπε ο Ζιόμπρο.
Ο υπουργός δεν έδωσε καμία διευκρίνιση για τα λεγόμενά του, παρά μόνο ότι «τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ένα τεράστιο σκάνδαλο» διαφθοράς, πριν από μερικά χρόνια.
Το 2021 το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέβαλε στην Πολωνία πρόστιμο ύψους 1 εκατ. ευρώ την ημέρα ώστε να παύσει τις δραστηριότητες του πειθαρχικού τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Το συνολικό ύψος των προστίμων ξεπερνά σήμερα τα 550 εκατ. ευρώ.
Η Πολωνία αρνείται να πληρώσει τα πρόστιμα αυτά, όμως οι Βρυξέλλες έχουν παρακρατήσει ένα μέρος των κεφαλαίων που προορίζονται για την Πολωνία.
Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αίρει από σήμερα, 5 Ιουνίου, τις οικονομικές κυρώσεις, όμως η Πολωνία εξακολουθεί να πρέπει να καταβάλει τα ποσά που οφείλει από το παρελθόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης