Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση από ΙΕΑ για άνοδο τιμών πετρελαίου μετά τον OPEC+

Προειδοποίηση από ΙΕΑ για άνοδο τιμών πετρελαίου μετά τον OPEC+
Ο OPEC+ αποφάσισε τη διατήρηση των μειώσεων στην παραγωγή του πετρελαίου έως το 2024
Σχετικά Άρθρα
Για άνοδο των τιμών του πετρελαίου, μετά την απόφαση του OPEC+ για τις μειώσεις στην παραγωγή έως το 2024, προειδοποιεί ο διευθυντής του ΙΕΑ (International Energy Agency), Fatih Birol.
Σύμφωνα με το CN Wire, υπήρχαν προσδοκίες για ανισορροπία στην αγορά πετρελαίου το β' εξάμηνο του έτους. Τώρα, όμως, το χάσμα προσφοράς-ζήτησης θα επιδεινωθεί.
Την Κυριακή (4/6/2023), οι παραγωγοί του OPEC+ αποφάσισαν να διατηρήσουν τις τρέχουσες περικοπές μέχρι το τέλος του 2024, ενώ ο κορυφαίος παραγωγός του ΟΠΕΚ και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού πετρελαίου στον κόσμο, η Σαουδική Αραβία, δήλωσε ότι θα μειώσει οικειοθελώς την παραγωγή του κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Ιούλιο, σε περίπου 9 εκατομμύρια bpd.
Ο ΙΕΑ έχει προειδοποιήσει φέτος ότι οι περικοπές της προσφοράς κινδυνεύουν να αυξήσουν τις τιμές του πετρελαίου και της ενέργειας σε μια περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας.
Μετά τις αιφνιδιαστικές περικοπές του OPEC+ που ανακοινώθηκαν στις αρχές Απριλίου, ο ΙΕΑ δήλωσε στην Έκθεσή του για την αγορά Πετρελαίου για το μήνα ότι «οι αιφνιδιαστικές περικοπές της προσφοράς του OPEC+ που ανακοινώθηκαν στις 2 Απριλίου κινδυνεύουν να επιδεινώσουν το αναμενόμενο έλλειμμα προσφοράς πετρελαίου το β' εξάμηνο του 2023 και να ανεβάσουν τις τιμές του πετρελαίου σε μια περίοδο ανόδου της οικονομικής αβεβαιότητας, ακόμη και αν η βιομηχανική δραστηριότητα επιβραδύνεται στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και η αύξηση της παραγωγής εκτός της συμμαχίας εμφανίζεται ισχυρή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης