Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μελέτη επιβεβαιώνει το χειρότερο σενάριο: Ο επαναλαμβανόμενος εμβολιασμός για Covid εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα

Μελέτη επιβεβαιώνει το χειρότερο σενάριο: Ο επαναλαμβανόμενος εμβολιασμός για Covid εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα
Πολλαπλές δόσεις των εμβολίων Pfizer ή Moderna για τον COVID-19 καθιστούν το ανοσοποιητικό σύστημα πιο ευαίσθητο και ευάλωτο σε ασθένεις
Ο επαναλαμβανόμενος εμβολιασμός κατά της Covid-19 αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας τους ανθρώπους επιρρεπείς σε απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες και καταστάσεις όπως ο καρκίνος, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
Πολλαπλές δόσεις των εμβολίων Pfizer ή Moderna για τον COVID-19 οδηγούν σε υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων που ονομάζονται IgG4, τα οποία μπορούν να παρέχουν προστατευτική δράση, ωστόσο, ένας αυξανόμενος όγκος μελετών δείχνει ότι τα «ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα» της υποκατηγορίας της ανοσοσφαιρίνης στην πραγματικότητα καθιστούν το ανοσοποιητικό σύστημα πιο ευαίσθητο στην πρωτεΐνη ακίδας των εμβολίων, είπαν οι ερευνητές, επισημαίνοντας ωστόσο, πως τα πειράματα που έγιναν σε ποντίκια στα οποία ανιχνεύτηκαν πολλαπλές ενισχύσεις του αρχικού εμβολιασμού για τον COVID-19 «μείωσαν δραματικά» την προστασία τόσο από τις παραλλαγές της παραλλαγής Delta όσο και από της παραλλαγής Omicron.
Επιπλέον δοκιμές που βρήκαν αύξηση στα επίπεδα IgG4 μετά από επαναλαμβανόμενο εμβολιασμό Pfizer, έδειχναν σαφή εξάντληση του ανοσοποιητικού.
Μελέτες έχουν εντοπίσει υψηλότερα επίπεδα IgG4 σε άτομα που πέθαναν με COVID-19 σε σύγκριση με εκείνα που ανάρρωσαν και συνέδεσαν τα επίπεδα με έναν άλλο γνωστό καθοριστικό παράγοντα θνησιμότητας που σχετίζεται με τον COVID-19, σημείωσαν επίσης οι ερευνητές.
Μια ανασκόπηση της βιβλιογραφίας έδειξε επίσης ότι τα εμβόλια κατά του HIV, της ελονοσίας και του κοκκύτη επιφέρουν επίσης υπερπαραγωγή IgG4.

Βλάπτει αντί να οφελεί

«Συνοπτικά, οι επιδημιολογικές μελέτες COVID-19 που αναφέρονται στην μελέτη και η αποτυχία των εμβολίων HIV, ελονοσίας και κοκκύτη αποτελούν αδιάψευστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η αύξηση των επιπέδων IgG4 βλάπτει τις ανοσολογικές αποκρίσεις», δήλωσε στους The Epoch Times μέσω email, ο Alberto Rubio Casillas, ερευνητής στο εργαστήριο βιολογίας στο το Πανεπιστήμιο της Γκουανταλαχάρα στο Μεξικό και ένας από τους συγγραφείς της νέας μελέτης που δημοσιεύτηκε από το περιοδικό Vaccines τον Μάιο.
Οι αξιωματούχοι της Pfizer και της Moderna δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχολιασμό.
Και οι δύο εταιρείες χρησιμοποιούν την τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA (mRNA) στα εμβόλιά τους.
Ο Δρ Robert Malone, ο οποίος βοήθησε στην εφεύρεση της τεχνολογίας, είπε ότι το έγγραφο δείχνει τον λόγο για τον οποίο ξεκίνησε να προειδοποιεί για τις αρνητικές επιπτώσεις του επαναλαμβανόμενου εμβολιασμού.
«Προειδοποίησα ότι περισσότερες δόσεις μπορεί να οδηγήσουν σε αυτό που ονομάζεται ανοχή υψηλής ζώνης, του οποίου η μετάβαση σε IgG4 είναι ένας από τους μηχανισμούς.
Και τώρα έχουμε δεδομένα που αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι αυτό συμβαίνει στην περίπτωση αυτού καθώς και σε ορισμένα άλλα εμβόλια», είπε ο Malone, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη, στους The Epoch Times.
«Επομένως, είναι ουσιαστικά επιβεβαιωμένο ότι αυτή η βιασύνη για τη χορήγηση και την εκ νέου χορήγηση χωρίς να υπάρχουν σταθερά δεδομένα για την υποστήριξη αυτών των αποφάσεων ήταν εξαιρετικά αντιπαραγωγική και φαίνεται να είχε ως αποτέλεσμα μια ομάδα ανθρώπων που είναι στην πραγματικότητα πιο επιρρεπείς στη νόσο».

Πιθανά Προβλήματα

Το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα που προκαλείται από τον επαναλαμβανόμενο εμβολιασμό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, είπαν οι ερευνητές.
«Η αυξημένη σύνθεση IgG4 λόγω επαναλαμβανόμενου εμβολιασμού mRNA με υψηλές συγκεντρώσεις αντιγόνου μπορεί επίσης να προκαλέσει αυτοάνοσες ασθένειες και να προάγει την ανάπτυξη καρκίνου και την αυτοάνοση μυοκαρδίτιδα σε ευαίσθητα άτομα», έγραψαν στην εργασία.
Η μυοκαρδίτιδα είναι μια μορφή καρδιακής φλεγμονής που προκαλείται από τον εμβολιασμό κατά του COVID-19, με τους νεαρούς άνδρες να αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο.
Οι πιθανές μακροπρόθεσμες συνέπειες του επαναλαμβανόμενου εμβολιασμού περιλαμβάνουν τα εμβολιασμένα άτομα που μολύνονται και υποφέρουν από πιο σοβαρές περιπτώσεις COVID-19, σύμφωνα με τους ερευνητές.
«Χωρίς επαρκές επίπεδο προστασίας, ακόμη και οι νέες υποπαραλλαγές Omicron (που θεωρούνται ήπιες) θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρή πολυοργανική βλάβη και θάνατο σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα και σε άτομα με συννοσηρότητες», ανέφεραν.
Ορισμένες μελέτες έχουν καθορίσει ότι οι εμβολιασμένοι έχουν υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης σε σύγκριση με άτομα που απολαμβάνουν φυσική ανοσία ή προστασία μετά την ανάρρωσή τους.
Μια πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο από το Open Forum Infectious Diseases, διαπίστωσε ότι κάθε πρόσθετη δόση αύξησε τον κίνδυνο μόλυνσης.
Η ανοχή που προκύπτει από τα αυξημένα επίπεδα IgG4 σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα δεν έχει την ικανότητα να ανταποκρίνεται σε αντιγόνα ή ξένες ουσίες, είπε ο Malone.
Περαιτέρω πειράματα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την παρακολούθηση εμβολιασμένων ασθενών με την πάροδο του χρόνου και τη σύγκριση του προφίλ αντισωμάτων τους με μια ομάδα φυσικά ανοσοποιημένων ανθρώπων, είπε ο Malone.
Άλλες δοκιμές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν in vitro μελέτες ή πειράματα σε ζώα, είπε ο Casillas.

Επιβάλλεται προσεκτική προσέγγιση

Το νέο έγγραφο δείχνει ότι ο επαναλαμβανόμενος εμβολιασμός «πρέπει να προσεγγίζεται με προσοχή», είπαν οι ερευνητές.
Ορισμένες χώρες διέκοψαν πρόσφατα ή επιβράδυνσαν τις συστάσεις για τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 μετά από χρόνια προώθησης επαναλαμβανόμενων δόσεων, καθώς τα δεδομένα δείχνουν ότι τα εμβόλια παρέχουν κατώτερη προστασία έναντι λοιμώξεων και βραχύβια προστασία από σοβαρές ασθένειες.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, σταμάτησαν να συνιστούν ενισχυτικά για όλους και άλλαξαν τον κύριο εμβολιασμό των εμβολίων Moderna και Pfizer από δύο δόσεις σε μία.
Ωστόσο, ορισμένες υπηρεσίες υγείας κινούνται προς ένα μοντέλο που βασίζεται στην προσέγγιση του εμβολιασμού κατά της γρίπης.
Αυτό θα συνεπαγόταν την επιλογή ενημερωμένων συνθέσεων εμβολίων κάθε χρόνο με στόχο τη στόχευση των κυκλοφορούντων στελεχών του COVID-19 και τη σύσταση σε ορισμένες ομάδες, ή σχεδόν σε όλους, να λάβουν ετήσιο εμβόλιο.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε τον Μάιο ότι η σύνθεση θα πρέπει να ενημερωθεί για να επικεντρωθεί στην υποπαραλλαγή XBB.1 Omicron «προκειμένου να βελτιωθεί η προστασία».
Σύμβουλοι της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ πρόκειται να συνεδριάσουν τον Ιούνιο για να εξετάσουν εάν τα εμβόλια πρέπει να ενημερωθούν για την «εκστρατεία εμβολιασμού» 2023–2024.
Αξιωματούχοι σε πολλές χώρες έχουν ήδη διακόψει τα παλιά εμβόλια Moderna και Pfizer και έχουν καθαρίσει τις βολές που στοχεύουν τις υποπαραλλαγές BA.1 ή BA.4/BA.5 Omicron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης