Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βάζουν πόδι στο φυσικό αέριο της Αλγερίας οι αμερικανικές ExxonMobil και Chevron

Βάζουν πόδι στο φυσικό αέριο  της Αλγερίας οι αμερικανικές ExxonMobil και Chevron
Η Αλγερία διαθέτει τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου και  εκτιμάται ότι έχει τα τρίτα μεγαλύτερα αποθέματα σχιστολιθικού φυσικού αερίου στον κόσμο μετά την Κίνα και την Αργεντινή
Σχετικά Άρθρα
Σε προχωρημένες συνομιλίες που ανοίγουν το δρόμο για την υπογραφή συμφωνιών έρευνας και ανάπτυξης για τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου της Αλγερίας βρίσκονται οι αμερικανικές εταιρείες ExxonMobil και Chevron, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Streεt Journal
Eπικαλούμενη πηγές με γνώση των συνομιλιών και τον υπουργό Ενέργειας της Αλγερίας Mohamed Arkab, η Wall Street Journal αναφέρει ότι η ExxonMobil και η Chevron θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες για τις συμφωνίες με την αλγερινή κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Sonatrach μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
«Πιέζω τη Sonatrach», αναφέρει ο ο Υπουγός Ενέργειας της Αλγερίας στη WSJ, «επειδή πρέπει να αυξήσουμε τους όγκους μας».
Η Αλγερία διαθέτει τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου και  εκτιμάται ότι έχει τα τρίτα μεγαλύτερα αποθέματα σχιστολιθικού φυσικού αερίου στον κόσμο μετά την Κίνα και την Αργεντινή.
Η Sonatrach συζητά τους όρους των συμφωνιών με την Exxon και τη Chevron, οι οποίες θα περιλαμβάνουν έρευνα αποθεμάτων φυσικού αερίου τόσο συμβατικού όσο και σχιστολιθικού.
Oι περισσότερες εξαγωγές φυσικού αερίου της Αλγερίας κατευθύνονται προς την Ευρώπη, η οποία ποντάρει  όλο και περισσότερο στην Αφρική για να αυξήσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου και LNG ωστε να  αντικαταστήσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, η οποία ήταν ο κορυφαίος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης έως πέρσι.
Η μεγάλη ενεργειακή εταιρεία της Ιταλίας, η Eni, έχει δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα στην αύξηση των εισαγωγών φυσικού αερίου για την Ευρώπη από την Αφρική και έχει επιταχύνει έργα στην Αφρική για να καλύψει τη ζήτηση φυσικού αερίου της Ευρώπης.

www.bankingnews/gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης