Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Medvedev ευχαριστεί την Κούβα για την υποστήριξή της στην αντιπαράθεση με τη Δύση

Ο  Medvedev ευχαριστεί την Κούβα για την υποστήριξή της στην αντιπαράθεση με τη Δύση
Ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας δήλωσε ότι η δυναμική του ρωσοκουβανικού διαλόγου αντικατοπτρίζει τεράστιο έργο με στόχο τη σφυρηλάτηση πολύπλευρων δεσμών που θα ενισχυθούν στο μέλλον
Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev ευχαρίστησε τον Raul Castro, ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, για τη στήριξη της Αβάνας στη Μόσχα εν μέσω του υβριδικού πολέμου που εξαπέλυσε η Δύση, ανέφερε σε ανακοίνωσή της το Σάββατο 3 Ιουνίου η γραμματεία του Ρώσου πολιτικού.
«Στην τηλεφωνική τους συνομιλία, ο Medvedev είπε ότι η δυναμική του ρωσοκουβανικού διαλόγου αντανακλά το τεράστιο έργο που στοχεύει στη σφυρηλάτηση πολύπλευρων δεσμών που θα ενισχυθούν στο μέλλον.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας πρόσθεσε ότι η Μόσχα εκτιμά την υποστήριξη που οι φιλική προς τη δημοκρατία άνθρωποι προσφέρουν στη χώρα μας στην αντιπαράθεσή της με τη συλλογική Δύση, στον απόηχο του υβριδικού πολέμου που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας, ;opvw επιημαίνεται στην ανακοίνωση.
Επίσης ο Castro υποστήριξε τις ενέργειες της Ρωσίας και εξέφρασε την πεποίθησή του για τη νίκη της χώρας.
Σύμφωνα με τη γραμματεία, ο Medvedev διαβεβαίωσε τον Castro ότι η στάση της Ρωσίας σχετικά με το εμπορικό, οικονομικό και χρηματοπιστωτικό embargo των ΗΠΑ κατά της Κούβας δεν έχει αλλάξει, καθώς η Μόσχα «καλεί για άμεσο τερματισμό αυτού του καθεστώτος περιορισμών, το οποίο είναι αντίθετο με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου»
Ο Κάστρο έγινε 92 ετών στις 3 Ιουνίου και έλαβε τις σχετικές ευχές.
«Από την πλευρά του, ο Κάστρο ευχαρίστησε τον Medvedev για τα συγχαρητήριά του και εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη στη Ρωσία όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία και την εμπιστοσύνη στη νίκη της Ρωσίας», ανέφερε η γραμματεία.
Ο Raul Castro, Κουβανός πολιτικός, γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1931.
Από το 2008 έως το 2018, ήταν επικεφαλής του Συμβουλίου Επικρατείας και του Συμβουλίου Υπουργών της Κούβας (που ήταν η υψηλότερη θέση στη χώρα μέχρι το 2019).
Διετέλεσε επίσης πρώτος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας από το 2011 έως το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης