Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: O πρόεδρος Biden υπέγραψε το νομοσχέδιο για την άρση του ορίου χρέους

ΗΠΑ: O πρόεδρος Biden υπέγραψε το νομοσχέδιο για την άρση του ορίου χρέους
Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία ενέκριναν τη νομοθεσία αυτή την εβδομάδα
Ο πρόεδρος Joe Biden υπέγραψε το Σάββατο Ιουνίου 2023 το νομοσχέδιο που αίρει το ανώτατο όριο χρέους των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της αμερικανικής κυβέρνησης, αποτρέποντας μία ιστορικά πρωτοφανή στάση πληρωμών για την κορυφαία οικονομία του πλανήτη.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία ενέκριναν τη νομοθεσία αυτή την εβδομάδα αφού ο Biden και ο πρόεδρος της Βουλής Kevin McCarthy κατέληξαν σε συμφωνία μετά από πυρετώδεις διαπραγματεύσεις.
Το Υπουργείο Οικονομικών είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα ήταν σε θέση να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις στις 5 Ιουνίου εάν το Κογκρέσο δεν προχωρούσε στην υιοθέτηση συμβιβαστικής λύσης.

Το διάγγελμα

Πριν απο την υπογραφή της νομοθετικη΄ς πράξης προηγήθηκε διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό μέσα από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου που απεύθυνε ο  Joe Biden, χαιρετίζοντας τον πολιτικό συμβιβασμό μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων που επιτεύχθηκε στο Κογκρέσο και την έγκριση του νομοσχεδίου που αναστέλλει το όριο του χρέους έως το 2025.
«Τίποτα δεν θα ήταν πιο ανεύθυνο, τίποτα δεν θα ήταν πιο καταστροφικό» από την χρεοκοπία των ΗΠΑ για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, τόνισε μεταξύ των άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος.
Η συμφωνία έχει ήδη εγκριθεί την Τετάρτη 31/5 από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, με 314 ψήφος υπέρ και 117 κατά και την Πέμπτη 1/6 από τη Γερουσία, με 63 ψηφους υπέρ και 36 κατά.
«Κανείς δεν πήρε όλα όσα ήθελε, αλλά ο αμερικανικός λαός πήρε αυτό που χρειαζόταν», είπε ο Biden, θέλοντας να υπογραμμίσει ότι η συμφωνία ήταν απόρροια συμβιβασμού.
Επαίνεσε άλλωστε για την έκβαση των διαπραγματεύσεων τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy.
«Ήμασταν απόλυτα ειλικρινείς μεταξύ μας και υπήρχε αμοιβαίος σεβασμός. Και οι δύο πλευρές ενήργησαν καλή τη πίστει», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης