Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναφορές - σοκ: Νεογνά πέθαναν θηλάζοντας τις μητέρες τους αμέσως μετά τον εμβολιασμό για Covid

Αναφορές - σοκ: Νεογνά πέθαναν θηλάζοντας τις μητέρες τους αμέσως μετά τον εμβολιασμό για Covid
Γιατί πέθαναν μωρά που θηλάζαν τις μητέρες τους αφότου αυτές έλαβαν εμβόλια κορωνοϊού mRNA;
Προκαλούν σοκ οι αναφορές πως μωρά νεογέννητα τα οποία θήλαζαν τις μητέρες τους πέθαναν αφότου εκείνες έλαβαν το εμβόλιο mRNA κατά του κορωνοϊού (COVID-19), όπως κατήγγειλε ο Δρ. William Makis, ένας Καναδός γιατρός με τριπλή εξειδίκευση στην ακτινολογία, την ογκολογία και την ανοσολογία και συγγραφέας περισσότερων από 100 ιατρικών άρθρων.
Ο δρ. Makis παρακολούθησε και ανέφερε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις μωρών που απεβίωσαν λόγω θηλασμού από μητέρες πλήρως εμβολιασμένες κατά του COVID-19.
Μία περίπτωση αφορούσε μια 36χρονη μητέρα από το Νέο Μεξικό, η οποία έγραψε για το πώς πέθανε το οκτώ εβδομάδων μωρό της τον Ιούλιο του 2021.
"Αρρώστησε με υψηλό πυρετό στις 21 Ιουνίου, περίπου δύο εβδομάδες αφότου έκανα το πρώτο εμβόλιο Pfizer", έγραψε.

Ανύπαρκτο... βακτήριο

«Έλαβε θεραπεία για δύο εβδομάδες με ενδοφλέβια αντιβιοτικά για υποτιθέμενη βακτηριακή λοίμωξη, ωστόσο δεν βρέθηκε ποτέ κανένα βακτήριο».
«Μετά τη 14ήμερη θεραπεία με αντιβιοτικά, ήταν σπίτι για μια εβδομάδα, αλλά εμφάνισε περίεργα συμπτώματα», συνέχισε, σημειώνοντας πως το παιδί της είχε πρησμένα βλέφαρα, περίεργα εξανθήματα και έκανε τακτικά εμετό.
«Επιστρέψαμε στο νοσοκομείο στις 15 Ιουλίου, όπου παρουσίασε αυτό που αποκαλούσαν άτυπη ασθένεια Kawasaki.
Πέθανε λίγο αργότερα από θρόμβους στις σοβαρά φλεγμονώδεις αρτηρίες του», κατέληξε.
Ο δρ. Makis παρουσίασε μια άλλη περίπτωση, αυτή ενός μωρού πέντε μηνών που πέθανε στις 20 Μαρτίου 2021, μόλις τρεις ημέρες αφότου η μητέρα του βρέφους έλαβε τη δεύτερη δόση του εμβολίου mRNA της Pfizer.
Μόλις μια μέρα αφότου η μητέρα εμβολιάστηκε πλήρως, το βρέφος εμφάνισε αμέσως εξάνθημα και «έκλαιγε απαρηγόρητα, αρνούμενο να φάει ενώ ανέβασε πυρετό», έγραψε ο Makis.
«Το μωρό μεταφέρθηκε στα επείγοντα, η ανάλυση αίματος αποκάλυψε αυξημένα ηπατικά ένζυμα, νοσηλεύτηκε αλλά συνέχισε να επιδεινώνεται και πέθανε στις 20 Μαρτίου 2021, με διάγνωση TTP».
Η θρομβωτική θρομβοπενική πορφύρα (TTP) είναι μια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από τον ξαφνικό σχηματισμό θρόμβων αίματος σε μικρά αιμοφόρα αγγεία που μπορούν να εμποδίσουν τη ροή του αίματος σε ζωτικά όργανα όπως ο εγκέφαλος, τα νεφρά και η καρδιά.

Οι γιατροί προειδοποίησαν από την αρχή να μην εμβολιάζονται εγκύους και θηλάζουσες μητέρες γιατί δεν ήταν γνωστές οι παρενέργειες

Οι ειδικοί της ιατρικής έχουν προειδοποιήσει τις κυβερνήσεις σχεδόν από την αρχή της κυκλοφορίας των εμβολίων κατά του COVID-19 ότι αυτά τα εμβόλια θα πρέπει να κρατούνται μακριά από έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες λόγω σοβαρών ανησυχιών για την ασφάλειά τους.
Μια τέτοια ομάδα – αποτελούμενη από 66 γιατρούς, επιστήμονες και άλλους κλινικούς γιατρούς – δημοσίευσε τη δική της ανοιχτή επιστολή προειδοποιώντας ότι οι ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με τους εμβολιασμούς COVID-19 στην εγκυμοσύνη είναι πολύ επικίνδυνες για να τις αγνοήσουμε.
Η ομάδα, η οποία περιλαμβάνει μαιευτήρες και γυναικολόγους από το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει προειδοποιήσει για τις πρόσφατες συμβουλές από ιατρικούς οργανισμούς στη χώρα σχετικά με τον εμβολιασμό εγκύων, υποστηρίζοντας ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όλα όσα «η ίδια και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα διδάσκουν για την ιατρική βασισμένη σε ατράνταχτα στοιχεία».

«Αυτή η συμβουλή είναι ότι: Τα εμβόλια κατά του COVID-19 δεν είναι μόνο ασφαλή, αλλά συνιστώνται ανεπιφύλακτα για τις έγκυες γυναίκες», έγραψε η ομάδα στην επιστολή.
«Τέτοιες συμβουλές δεν βασίζονται σε αξιόπιστα δεδομένα που βασίζονται σε ηθικά διεξαγόμενη έρευνα – και οποιοσδήποτε είναι ιατρικά και ακαδημαϊκά εκπαιδευμένος θα πρέπει να αντιμετωπίσει σοβαρά αυτό το ζήτημα».
Οι ειδικοί παρατήρησαν πόσο ανήσυχοι και «βαθιά ενοχλημένοι» είναι για το πώς οι βέλτιστες επιστημονικές πρακτικές διαστρεβλώνονται μόνο και μόνο για να φέρουν στην αγορά ένα πρόσφατα αναπτυγμένο φαρμακευτικό προϊόν.
«Έχουμε συλλογικό καθήκον να επαναφέρουμε τις αρχές της ιατρικής δεοντολογίας στην πρακτική μας και στην κλινική έρευνα για να προστατεύσουμε τις πιο ευάλωτες ομάδες από τη βλάβη, και αυτό περιλαμβάνει τις έγκυες γυναίκες και τα μωρά τους», κατέληξε η ομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης