Τελευταία Νέα
Διεθνή

Drone - «Θάνατος»: Το νέο ρωσικό drone - καμικάζι αυτοκτονίας Privet-82, πέρασε τις δοκιμές και αναλαμβάνει δράση στην Ουκρανία

Drone - «Θάνατος»: Το νέο ρωσικό drone - καμικάζι αυτοκτονίας Privet-82, πέρασε τις δοκιμές και αναλαμβάνει δράση στην Ουκρανία
Το μικρό drone αυτοκτονίας με σταθερά φτερά, το οποίο διαθέτει σύστημα οπτικής καθοδήγησης man-in-the-loop, έχει επιχειρησιακή εμβέλεια 30 χιλιομέτρων, μπορεί να επιταχύνει στα 140 χιλιόμετρα την ώρα και να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 5,5 κιλών
Ένας νέος τύπος ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone) αυτοκτονίας, με το όνομα Privet-82, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές στην ειδική στρατιωτική ζώνη στην Ουκρανία και τώρα προετοιμάζεται για τη στρατιωτική τους χρήση, δήλωσε στο TASS το γραφείο σχεδιασμού Oko αργά το βράδυ της Παρασκευής 2 Ιουνίου.
«Το Privet-82 έχει περάσει πτητικές δοκιμές στο έδαφος των Λαϊκής Δημοκρατίας του Lugansk και του Donetsk στην περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Οι δοκιμές έλεγξαν την εμβέλεια πτήσης, το ραδιοφωνικό κανάλι και την αντίσταση του drone στα τοπικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου», ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο το γραφείο σχεδιασμού.
Σύμφωνα με τo Oko, το Privet-82 έχει ήδη επιδειχθεί στους επιχειρησιακούς/τακτικούς σχηματισμούς μάχης Cascade και East, στη Ρωσική Φρουρά και στην ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner.
«Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για να εξοπλιστούν τα drones με ωφέλιμο φορτίο και να προετοιμαστούν για την πρώτη τους μάχιμη απασχόληση που θα πραγματοποιηθεί ήδη τις επόμενες ημέρες», ανέφερε το γραφείο σχεδιασμού.

Xαρακτηριστικά

Το μικρό drone αυτοκτονίας με σταθερά φτερά, το οποίο διαθέτει σύστημα οπτικής καθοδήγησης man-in-the-loop, έχει επιχειρησιακή εμβέλεια 30 χιλιομέτρων, μπορεί να επιταχύνει στα 140 χιλιόμετρα την ώρα και να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 5,5 κιλών.
Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον δώδεκα drones αυτοκτονίας Privet-82 είναι παρόντα στην ειδική στρατιωτική ζώνη στην Ουκρανία, αποκάλυψε η Oko.
«Είμαστε σε συνεχή επαφή με τις μονάδες που έχουν λάβει τα UAV μας», ανέφερε.
Τον περασμένο Μάρτιο, η Oko κυκλοφόρησε πλάνα που δείχνει μια επιτυχημένη δοκιμή ζωντανών πυρών του Privet-82.
Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, το drone αυτοκτονίας χτύπησε έναν στατικό στόχο με ακριβή ακρίβεια.
Το γραφείο σχεδιασμού εργάζεται τώρα σε μια αναγνωριστική έκδοση του drone που θα έχει εκτεταμένη διάρκεια πτήσης 1,5 ώρας.

«Στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης δείξαμε και δοκιμάσαμε το drone μας στην αναγνωριστική μας διαμόρφωση.
Λάβαμε καλές πληροφορίες και συστάσεις για τη λεπτομέρεια του drone.
Είναι απαραίτητο να τροποποιηθεί ελαφρώς η κάμερα που είναι εγκατεστημένη στο recon drone, μετά την οποία θα τεθεί σε μαζική παραγωγή», ανέφερε το γραφείο.
Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας, γνωστά και ως πυρομαχικά περιπλάνησης, από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία πέρυσι.
Τους τελευταίους μήνες, αυτά τα συστήματα προκάλεσαν βαριές υλικές και ανθρώπινες απώλειες στις δυνάμεις του Κιέβου.
Η εισαγωγή νέων, φθηνών στην κατασκευή drones αυτοκτονίας όπως το Privet-82 θα προσθέσει ένα ακόμη σοβαρό κίνδυνο στα προβλήματα του Κιέβου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης