Διεθνή

Medvedev για Apple και Samsung: Προσοχή, αυτές οι εταιρείες συνεργάζονται με τις μυστικές υπηρεσίες των χωρών τους

Medvedev για Apple και Samsung: Προσοχή, αυτές οι εταιρείες συνεργάζονται με τις μυστικές υπηρεσίες των χωρών τους
Σύμφωνα με την FSB, αρκετές χιλιάδες τηλέφωνα της Apple παρακολουθούνται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev συμβούλεψε τους κατόχους οποιωνδήποτε smartphone συσκευών να μην πιστεύουν ότι οι κατασκευαστές τους έχουν την πολυτέλεια να αρνηθούν να συνεργαστούν με τις μυστικές υπηρεσίες των χωρών τους.
Την Πέμπτη (1/6/2023), η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) αποκάλυψε, από κοινού με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας (FSO), μια επιχείρηση πληροφοριών των ΗΠΑ που χρησιμοποιούσε πρόγραμμα ιών σε κινητές συσκευές Apple.
Η ίδια η εταιρεία απάντησε υποστηρίζοντας ότι δεν συνεργαζόταν με τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.
«Όταν οποιαδήποτε, ακόμη και η μεγαλύτερη εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, λέει ότι αρνείται να συνεργαστεί με την εθνική υπηρεσία πληροφοριών, μπορεί να σημαίνει ένα από τα δύο πράγματα: α) λέει ξεδιάντροπα ψέματα, ή β) πρόκειται να φύγει.
Δεν υπάρχουν θαύματα», είπε ο Medvedev απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν πιστεύει τις δηλώσεις της Apple.
«Αυτό πρέπει να το έχουν υπόψη οι κάτοχοι οποιωνδήποτε smartphone, είτε προϊόντα Apple για όλους τους χρήστες είτε Samsung με Android ανοιχτό σε εφαρμογές τρίτων.

Υποψίες spyware

Σύμφωνα με την FSB, αρκετές χιλιάδες τηλέφωνα της Apple που ανήκουν τόσο σε Ρώσους συνδρομητές όσο και σε ξένους χρήστες και «χρησιμοποιούσαν κάρτες SIM εγγεγραμμένες σε διπλωματικές αποστολές και πρεσβείες στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων του ΝΑΤΟ και των μετασοβιετικών χωρών, καθώς και του Ισραήλ, της Κίνας και της Συρίας» μολύνθηκαν.
Η Kaspersky Lab είχε εντοπίσει μια στοχευμένη κυβερνοεπίθεση που διεξήχθη χρησιμοποιώντας κινητές συσκευές Apple.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης