Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Έρευνα σε βάρος του πρεσβευτή του Λιβάνου στο Παρίσι για βιασμό και βιαοπραγία - Καταγγελίες γυναικών

Γαλλία: Έρευνα σε βάρος του πρεσβευτή του Λιβάνου στο Παρίσι για βιασμό και βιαοπραγία - Καταγγελίες γυναικών
Η πρώτη γυναίκα, ηλικίας 31 ετών, κατέθεσε μήνυση τον Αύγουστο του 2022 για βιασμό που διαπράχθηκε, σύμφωνα με την κατάθεσή της στην αστυνομία, τον Μάιο του 2020
Έρευνα σε βάρος του πρεσβευτή του Λιβάνου στο Παρίσι για βιασμό και βιαιοπραγία διεξάγουν οι γαλλικές αρχές, μετά τις καταγγελίες δύο πρώην εργαζομένων στην πρεσβεία, όπως έγινε γνωστό από πηγές προσκείμενες στην υπόθεση, που επιβεβαίωσαν μια πληροφορία του ενημερωτικού ιστοτόπου Mediapart.
Η πρώτη γυναίκα, ηλικίας 31 ετών, κατέθεσε μήνυση τον Αύγουστο του 2022 για βιασμό που διαπράχθηκε, σύμφωνα με την κατάθεσή της στην αστυνομία, τον Μάιο του 2020 μέσα στο ιδιωτικό διαμέρισμα του πρεσβευτή Rami Adwan.
Στη μήνυσή της, η οποία περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, υποστηρίζει ότι του δήλωσε πως δεν ήθελε να έχει σεξουαλική επαφή μαζί του, ότι φώναζε και έκλαιγε.

Σωματική και ψυχολογική βία

Το 2020 η ίδια είχε αναφέρει στην αστυνομία ότι ο πρέσβης την χτύπησε όταν ήλθαν σε αντιπαράθεση στο γραφείο του αλλά τότε δεν τον μήνυσε «για να μην του καταστρέψει τη ζωή».
Παραδέχτηκε επίσης ότι διατηρούσε «ερωτικό δεσμό» μαζί του αλλά εκείνος της ασκούσε «ψυχολογική και σωματική βία, με καθημερινούς εξευτελισμούς».
Ο Rami Adwan υπηρετεί ως πρέσβης του Λιβάνου στη Γαλλία από το 2017, είναι παντρεμένος και πατέρας.
Η δεύτερη γυναίκα, 28 ετών, σύναψε ερωτική σχέση με τον Λιβανέζο διπλωμάτη λίγο αφότου ξεκίνησε να εργάζεται ως εκπαιδευόμενη στην πρεσβεία, το 2018.
Κατέθεσε μήνυση τον περασμένο Φεβρουάριο, καταγγέλλοντας ότι βιαιοπραγούσε σε βάρος της, συνήθως όταν αρνιόταν να κάνει σεξ μαζί του.
Υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι ο Adwan προσπάθησε να την παρασύρει με το αυτοκίνητό του όταν διαπληκτίστηκαν στο περιθώριο του Φόρουμ για την Ειρήνη στην Καν της ανατολικής Γαλλίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς και ότι επιχείρησε να την πνίξει πιέζοντας το κεφάλι της στο στρώμα του κρεβατιού του, στα τέλη Δεκεμβρίου.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης