Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένας έγκυος τρανς άνδρας στο εξώφυλλο του περιοδικού Glamour - Για τον μήνα Pride

Ένας έγκυος τρανς άνδρας στο εξώφυλλο του περιοδικού Glamour - Για τον μήνα Pride
Ο Brown έκανε ένα διάλειμμα από τις θεραπείες τεστοστερόνης, αλλά είχε «αυτό το περίεργο συναίσθημα» ότι μπορεί να ήταν έγκυος
Το βρετανικό περιοδικό Glamour γιορτάζει τον «Μήνα Υπερηφάνειας» και κυκλοφορεί με εξώφυλλο έναν γυμνόστηθο έγκυο τρανς άνδρα, με τις αντιδράσεις να ποικίλλουν.
Ο συγγραφέας L. Brown, ένας 27χρονος που γεννήθηκε γυναίκα αλλά τώρα αυτοπροσδιορίζεται ως τρανς άνδρας, πόζαρε ως πρωταγωνιστής του εξωφύλλου του ψηφιακού τεύχους του βρετανικού περιοδικού Glamour για τον εορτασμό του Μήνα Υπερηφάνειας, αναδεικνύοντας τη μεγάλη κοιλιά του.
Ο Brown δεν περίμενε ποτέ ότι θα μείνει έγκυος από το non binary άτομο Μπέιλι Τζέι Μιλς -που είναι drag performer στο Ηνωμένο Βασίλειο-, ενώ έκανε ένα διάλειμμα από τις θεραπείες τεστοστερόνης, για λόγους υγείας, ανέφερε το περιοδικό μόδας.
Η συνέντευξη, που πραγματοποιήθηκε από την Chloe Laws του Glamour δύο εβδομάδες πριν ο Brown γεννήσει την κόρη του, περιγράφει λεπτομερώς την «τυχαία» εμπειρία εγκυμοσύνης του Μπράουν ως τρανς άνδρα.

Τι λέει για την κόρη που θα φέρει στον κόσμο

Στην εισαγωγή της, η δημοσιογράφος έγραψε ότι ο Μπράουν και το άτομο Μιλς βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν υπέστησαν «ανελέητη τρανσφοβία» από άτομα στο Διαδίκτυο που στις αναρτήσεις του Brown στα social media σχολίαζαν επανειλημμένως πως «οι άνδρες δεν μπορούν να μείνουν έγκυοι».
«Μεγάλωσα σε μια πολύ δεμένη οικογένεια, και έτσι το να φέρω στον κόσμο ένα μωρό σε μια queer σχέση είναι το καλύτερο συναίσθημα», δήλωσε ο Μπράουν στη συνέντευξη.
«Αισθάνομαι πως θα είμαστε σε θέση να αγαπάμε και να εκτιμούμε ο ένας τον άλλον και η κόρη μου θα μεγαλώσει γνωρίζοντας πως θα είναι πάντα αγαπητή και αποδεκτή όποια κι αν είναι. Και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για εκείνη», πρόσθεσε.
Ο Μπράουν, ο οποίος γράφει ένα παιδικό βιβλίο με τίτλο «My Daddy's Belly: The Miracle of Male Birth», περιέγραψε ότι όταν ήταν παιδί υπέφερε από «πολύ άσχημα προβλήματα ψυχικής υγείας».

Πώς έμεινε έγκυος ο τρανς άνδρας
Ο Brown έκανε ένα διάλειμμα από τις θεραπείες τεστοστερόνης, αλλά είχε «αυτό το περίεργο συναίσθημα» ότι μπορεί να ήταν έγκυος.
«Έκανα ένα τεστ εγκυμοσύνης και ήταν θετικό… Ήταν σαν να σταμάτησε ολόκληρος ο κόσμος μου. Ένιωσα απλά ότι όλα, όλος ο ανδρισμός μου για τον οποία δούλεψα σκληρά για τόσο καιρό, είχαν διαγραφεί», δήλωσε ο Brown. «Ήταν πραγματικά δύσκολο, γιατί πώς να πεις στο σύντροφό σου "Ω, είμαι έγκυος, αλλά είμαι και το αγόρι σου επίσης"», πρόσθεσε ο 27χρονος τρανς. «Η αντίδρασή και των δυο μας περιλάμβανε ανάμεικτα συναισθήματα», είπε.
«Ξόδεψα τόσο πολύ χρόνο νιώθοντας ντροπή και όντας σκληρός με τον εαυτό μου, μέχρι που σκέφτηκα: "Μπορείς είτε να απολαύσεις αυτή τη διαδικασία, είτε να την κάνεις πραγματικά δύσκολη για τον εαυτό σου". Είμαι έγκυος και είμαστε πολύ τυχεροί, είμαι περήφανος που κάνω αυτό που κάνουμε».

«Είμαι ένας τρανς έγκυος. Είμαι κυριολεκτικά η ζωντανή απόδειξη»

Ο Μπράουν κατέγραψε το ταξίδι της εγκυμοσύνης σε ένα blog και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κι ενώ έλαβε υποστήριξη από την LGBTQ κοινότητα, ωστόσο δεν εξεπλάγη από τις αρνητικές αντιδράσεις στο Διαδίκτυο, επειδή, όπως είπε, «προφανώς, αυτό δεν είναι κάτι συνηθισμένο στην καθημερινότητα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης