Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ρωσία σφυροκοπά το Κίεβο, οι Αμερικάνοι στέλνουν εσπευσμένα συστημάτα Gepard Anti-Drone

H Ρωσία σφυροκοπά το Κίεβο, οι Αμερικάνοι στέλνουν εσπευσμένα συστημάτα Gepard Anti-Drone
Tο Πεντάγωνο αποκάλυψε στην καθημερινή του προκήρυξη συμβάσεων τη συμφωνία του Στρατού με την Global Military Products
Σχετικά Άρθρα
Εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής επίθεσης στο Κίεβο, ο αμερικανικός στρατός ανέθεσε σε μια εταιρεία με έδρα τη Φλόριντα μια συμφωνία άνωτ των 118 εκατ. δολ. για την προμήθεια του ουκρανικού στρατού με περισσότερα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά όπλα Gepard των 35 χιλιοστών.
Τα εν λόγω Gepard φαίνεται να είναι πρώην ολλανδικές παραλλαγές που πωλήθηκαν αργότερα στην Ιορδανία πριν από περίπου δέκα χρόνια, σύμφωνα με το Eurasian Times.
Το 2013, η Ολλανδία και η Ιορδανία συνήψαν συμφωνία ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία μετέφερε 60 πλεονάζοντα συστήματα αεράμυνας Cheetah στις ιορδανικές ένοπλες δυνάμεις.
Η συμφωνία περιλάμβανε επίσης 350.000 σφαίρες των 35 χιλιοστών και ανταλλακτικά.
Την 1η Ιουνίου, το Πεντάγωνο αποκάλυψε στην καθημερινή του προκήρυξη συμβάσεων τη συμφωνία του Στρατού με την Global Military Products, Inc. από την Τάμπα της Φλόριντα, αξίας 118.375.740 δολαρίων.
Η Γερμανία έχει στείλει αρκετά από αυτά τα οχήματα στον ουκρανικό στρατό, αναπτύσσοντάς τα αποτελεσματικά, ιδίως στην άμυνα των εισερχόμενων ρωσικών πυραύλων κρουζ και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Η απόφαση είναι σημαντική εν μέσω ενός μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ουκρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κίεβο.
Η Ρωσία ανέβασε τους τόνους κατά της Ουκρανίας μετά την πρόσφατη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της Μόσχας.
Η Ρωσία χτυπά τώρα τα κέντρα διοίκησης και λήψης αποφάσεων της Ουκρανίας σε μια αλλαγή στρατηγικής.
Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας Yury Ihnat ανακοίνωσε την 1η Ιουνίου ότι η Ρωσία έχει λάβει αρκετά UAV από το Ιράν για να επιτίθεται καθημερινά στην Ουκρανία.
"Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed εκτοξεύονται τώρα τόσο συχνά που δεν είναι σαφές αν (υποτίθεται ότι) ανιχνεύουν ή εξαντλούν την αεράμυνά μας. Είναι όλα σε ένα: και ανιχνεύουν και, σίγουρα, εξαντλούν", δήλωσε.

Ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας

Η παράδοση του Gepard θα ενισχύσει, επομένως, την άμυνα της Ουκρανίας κατά των ρωσικών UAV τις επόμενες εβδομάδες, ειδικά καθώς οι επιθέσεις δεν βλέπουν σημάδια ύφεσης.
Ωστόσο, ο αριθμός των Gepard που θα αγοραστούν για την Ουκρανία μέσω της συμφωνίας με τον αμερικανικό στρατό και η πιθανή ημερομηνία άφιξης είναι επίσης άγνωστα.
Νωρίτερα, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ο Γερμανός βουλευτής Roderich Kizewetter έκανε λόγο για την "επαναγορά" των 15 αυτοκινούμενων αντιαεροπορικών πυροβόλων Gepard (SZU) που είχαν πωληθεί νωρίτερα στο Κατάρ και την επαναπροώθησή τους στην Ουκρανία.
Από τότε που εξασφάλισε για πρώτη φορά το σύστημα πέρυσι, η Ουκρανία έχει χρησιμοποιήσει το Gepard για να καταρρίψει τα πάντα, από ρωσικούς πυραύλους κρουζ μέχρι ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας Shahed.
Το Gepard διαθέτει πύργο δύο ατόμων με δύο πυροβόλα Oerlikon Contraves KDA των 35 χιλιοστών που είναι κατασκευασμένα πάνω στο ερπυστριοφόρο άρμα μάχης Leopard 1 Main Battle Tank (MBT).
Τα ραντάρ έρευνας και εντοπισμού είναι εγκατεστημένα σε έναν ενιαίο πύργο με δύο αυτόματα πυροβόλα των 35 χιλιοστών σε κάθε μοντέλο Gepard. Είναι κατασκευασμένο για να χρησιμοποιείται ως σύστημα άμυνας σημείου κατά ελικοπτέρων, αεροσκαφών χαμηλής πτήσης και άλλων εναέριων απειλών.
Στόχοι στο έδαφος μπορούν ομοίως να καταστραφούν με καταστροφικά αποτελέσματα από τα πυροβόλα των 35 χιλιοστών του Gepard.
Η αξιολόγηση του RUSI περιέγραψε το σύστημα ως "πολύ επιτυχημένο" κατά των μικροσκοπικών, βραδύκαυστων και χαμηλά ιπτάμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed-136, τα οποία η Ρωσία χρησιμοποιεί αρκετά συχνά από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Αυτό εξηγεί την απόφαση των ΗΠΑ να αγοράσουν επιπλέον Gepard από την Ιορδανία για την Ουκρανία.
Η Πρωτοβουλία Βοήθειας για την Ασφάλεια στην Ουκρανία (USAI) χρηματοδοτεί την τελευταία αγορά των Gepard από τις ΗΠΑ.
Η USAI μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά αγαθών που δεν υπάρχουν ήδη σε αμερικανικά αποθέματα, όπως τα Gepard, σε αντίθεση με τις λεγόμενες "αναλήψεις" προμηθειών που λαμβάνονται απευθείας από τα αμερικανικά στρατιωτικά αποθέματα και μεταφέρονται στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.
Αυτό είναι ενδιαφέρον καθώς έρχεται εν μέσω αναφορών ότι ο αμερικανικός εξοπλισμός που αντλήθηκε από τρίτη χώρα για παράδοση στην Ουκρανία αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έτοιμος για μάχη.

1200px-M777_howitzer_rear.jpg
M777 Howitzer

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης