Τελευταία Νέα
Διεθνή

SOS Stoltenberg: Να αυξηθεί η παραγωγή όπλων - Εξαντλήθηκαν τα αποθέματα του ΝΑΤΟ λόγω Ουκρανίας

SOS Stoltenberg: Να αυξηθεί η παραγωγή όπλων - Εξαντλήθηκαν τα αποθέματα του ΝΑΤΟ λόγω Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Να αυξήσουν την παραγωγή όπλων, διότι τα αποθέματα εξαντλήθηκαν λόγω των προμηθειών στην Ουκρανία καλεί τα κράτη μέλη της Συμμαχίας ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.
«Οι σύμμαχοι έχουν ξεμείνει από αποθέματα, προκειμένου να μπορέσουν να υποστηρίξουν την Ουκρανία.
Επομένως, πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγή για να πετύχουμε νέους στόχους» ανέφερε σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg ο Stoltenberg.
Μάλιστα ο Stoltenberg προέτρεψε τους συμμάχους «να υπογράψουν συμβόλαια, διότι μόνο τότε η βιομηχανία θα είναι έτοιμη να επενδύσει και να αυξήσει την παραγωγή».
Κατά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Λιθουανία στις 11 με 12 Ιουλίου, τα κράτη – μέλη της Συμμαχίας πρόκειται να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο δράσης για την αύξηση της παραγωγής αλλά και για την αύξηση κοινών αγορών έτσι ώστε να συνεχίσουν να συνδράμουν την Ουκρανία και παράλληλα να καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες.

Παραδοχές από ΕΕ, ΗΠΑ

Σημειώνεται πως στην ίδια παραδοχή, ότι δηλαδή έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα όπλων και πυρομαχικών λόγω της βοήθειας στην Ουκρανία προχώρησε νωρίτερα τόσο ο ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Josep Borrell όσο και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος σημείωσε ότι ξέμεινε από πυρομαχικά και ο αμερικανικός στρατός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης