Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Τέλος το σενάριο χρεοκοπίας – Ψήφισε η Γερουσία το νομοσχέδιο για το χρέος – Biden: Μεγάλη νίκη

ΗΠΑ: Τέλος το σενάριο χρεοκοπίας – Ψήφισε η Γερουσία το νομοσχέδιο για το χρέος – Biden: Μεγάλη νίκη
Η Γερουσία ενέκρινε με 63 ψήφους και 36 κατά το νομοσχέδιο για την αύξηση του ορίου χρέους
Τέλος στα σενάρια χρεοκοπίας των ΗΠΑ και κήρυξης στάσης πληρωμών στις 5 Ιουνίου έβαλε η ψήφιση του νομοσχεδίου για την αύξηση του ορίου χρέους από τη Γερουσία.
Με 63 ψήφους υπέρ και 36 κατά η Γερουσία ενέκρινε σε χρόνο ρεκόρ – μετά την αντίστοιχη απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων – το νομοσχέδιο για το χρέος, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο οριστικά το σενάριο κήρυξης στάσης πληρωμών μόλις τρεις ημέρες από την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας.
«Αποφεύγουμε την χρεοκοπία» ανέφερε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας, ο Δημοκρατικός Chuck Schumer.
Αυτό που απομένει για να γίνει νόμος του κράτους το εν λόγω νομοσχέδιο είναι η υπογραφή του και από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, κάτι που όπως είπε ο ίδιος, αναμένεται να κάνει άμεσα.

Μεγάλη νίκη

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Γερουσία ο Biden έκανε λόγο για μεγάλη νίκη.
«Αυτή η δικομματική συμφωνία είναι μια μεγάλη νίκη για την οικονομία μας και για τον αμερικανικό λαό» υποστήριξε ο Biden, τονίζοντας ότι αδημονεί να υπογράψει το κείμενο του νομοσχεδίου, το οποίο προέκυψε από μακρές και δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.
Από τη στιγμή που το νομοσχέδιο γίνει νόμος, τότε αυτό θα σημαίνει ότι το ομοσπονδιακό κράτος θα μπορεί να καλύπτει όλες τις υποχρεώσεις του έως τις αρχές του 2025.
O Biden έκανε γνωστό ότι θα υπογράψει εντός της ημέρας το νομοσχέδιο καθώς και ότι θα κάνει δήλωση στα ΜΜΕ.

Προειδοποιούν οι Ρεπουμπλικάνοι

Υπενθυμίζεται πως ο Biden είχε εμπλακεί και αυτός στις διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο της Βουλής, τον Ρεπουμπλικάνο Kevin McCarthy.
Πάντως, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν προειδοποιήσει ότι τους επόμενους μήνες θα παρακολουθήσουν στενά τα 12 νομοσχέδια που θα επεξεργαστεί το Κογκρέσο εντός του καλοκαιριού και που αφορούν την χρηματοδότηση νέων προγραμμάτων για το οικονομικό έτος που αρχίζει από την 1η Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης