Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μολδαβία: Δεν θα εγκαταλείψουμε την Υπερδνειστερία, με την ένταξή μας στην ΕΕ

Μολδαβία: Δεν θα εγκαταλείψουμε την Υπερδνειστερία, με την ένταξή μας στην ΕΕ
«Δεν εγκαταλείπουμε την περιοχή της Υπερδνειστερίας», σημείωσε η πρόεδρος της Μολδαβίας
Η Μολδαβία δεν θα εγκαταλείψει τις αποσχισθείσες περιοχές στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείστερου καθώς εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε η πρόεδρος της χώρας, Maia Sandu, μετά από συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.
«Δεν εγκαταλείπουμε την περιοχή της Υπερδνειστερίας», σημείωσε.
Σύμφωνα με την ίδια, η Μολδαβία - αφού εφαρμόσει τις συστάσεις της ΕΕ για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης - θα αποκτήσει ελκυστικότητα για τους κατοίκους της Υπερδνειστερίας και αυτό θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια επανένωση.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell είπε επίσης ότι το πρόβλημα της Υπερδνειστερίας δεν θα εμποδίσει τη Μολδαβία, η οποία έγινε υποψήφια προς ένταξη το 2022.
Η Υπερδνειστερία ιδρύθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1990 στο έδαφος της ανατολικής όχθης του ποταμού Δνείστερου, όπου κυριαρχούν ρωσόφωνοι.
Αντιτάχθηκε στις ενέργειες ριζοσπαστών πολιτικών στη Μολδαβία που απαιτούσαν την έξοδο της δημοκρατίας από την ΕΣΣΔ και την ένωσή της με τη Ρουμανία.
Το 1992, μετά από μια ανεπιτυχή προσπάθεια του Κισινάου να επιλύσει το πρόβλημα με τη βία και την ένοπλη σύγκρουση που ακολούθησε, η κυβέρνηση της Μολδαβίας έχασε τον έλεγχο στην περιοχή της ανατολικής όχθης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης