Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνοι ακροβολισμοί Sunak (Μεγάλη Βρετανία): Η θέση της Ουκρανίας είναι στο ΝΑΤΟ

Επικίνδυνοι ακροβολισμοί Sunak (Μεγάλη Βρετανία): Η θέση της Ουκρανίας είναι στο ΝΑΤΟ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Sunak είπε ότι οι συμμαχικές χώρες στέλνουν ένα "ισχυρό μήνυμα" στον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin ότι θα διασφαλίσουν το μέλλον της Ουκρανίας μακροπρόθεσμα.
Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Rishi Sunak, δήλωσε την Πέμπτη ότι η "θέση" της Ουκρανίας δικαιωματικά είναι μέσα στη στρατιωτική συμμαχία του NATO.
Ο Sunak είπε ότι συμφωνεί με τα σχόλια που έκανε νωρίτερα την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Jens Stoltenberg, ότι η Ουκρανία βρίσκεται στον δρόμο προς την ένταξη στο NATO.
"Συμφωνώ με τον Γενικό Γραμματέα του NATO: η θέση της Ουκρανίας είναι μέσα στο NATO", δήλωσε ο Sunak στον Silvia Amaro του CNBC.
Ο Sunak είπε ότι οι συμμαχικές χώρες στέλνουν ένα "ισχυρό μήνυμα" στον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin ότι θα διασφαλίσουν το μέλλον της Ουκρανίας μακροπρόθεσμα.
"Όλοι οι σύμμαχοι συμφωνούν επίσης ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος της συμμαχίας, και όλοι οι σύμμαχοι συμφωνούν ότι είναι απόφαση των συμμάχων του NATO και της Ουκρανίας πότε θα γίνει η Ουκρανία μέλος", δήλωσε ο Stoltenberg.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelenskyy, συναντήθηκε με τον Sunak στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα, στο πλαίσιο μιας περιοδείας σε δυτικούς σύμμαχους για να συζητήσει την παροχή περαιτέρω στρατιωτικής υποστήριξης για την Ουκρανία.
Μετά τις συνομιλίες, το Ηνωμένο Βασίλειο συμφώνησε να στείλει εκατοντάδες αντιαεροπορικoύς πυραύλους και drones στην Ουκρανία.
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα η Μεγάλη Βρετανία έστειλε στο Κίεβο πυραύλους Storm Shadow.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης