Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester (Fed): Δεν υπάρχει λόγος για να παγώσουν οι αυξήσεις επιτοκίων

Mester (Fed): Δεν υπάρχει λόγος για να παγώσουν οι αυξήσεις επιτοκίων
Yπενθυμίζεται πως το μέγιστο επιτόκιο των κεντρικών τραπεζών κυμαίνεται πλέον μεταξύ 5% και 5,25%.
Η υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve) Loretta Mester δήλωσε ότι δεν υπάρχει "πειστικός" λόγος για να περιμένουν πριν αποφασίσουν μια ακόμη αύξηση επιτοκίων, εάν τα οικονομικά δεδομένα επιβεβαιώσουν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για τον έλεγχο της πληθωριστικής πίεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σε συνέντευξή της στο Financial Times, η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Κλίβελαντ, αντιτάχθηκε σε πρόσφατες προτάσεις από ορισμένους αξιωματούχους που πρότειναν η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών να αποφύγει αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίασή της τον Ιούνιο.
"Δεν βλέπω πραγματικά κάποιον πειστικό λόγο για να περιμένουμε - δηλαδή να περιμένουμε μέχρι να έχουμε περισσότερες αποδείξεις για να αποφασίσουμε τι να κάνουμε", είπε.
Η συμφωνία μεταξύ του Λευκού Οίκου και των ηγετών των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο για το ανώτατο όριο δανεισμού των ΗΠΑ "αφαιρεί μεγάλο κομμάτι της αβεβαιότητας για την οικονομία", πρόσθεσε.
Παράλληλα, άλλοι αναφέρουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα μπορεί να μην χρειάζεται περαιτέρω σύσφιξη.
Ο Philip Jefferson, ο κυβερνήτης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας που πρόσφατα επιλέχθηκε από τη διοίκηση του Μπάιντεν για να υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, υπονόησε την Τετάρτη ότι θα μπορούσε να υποστηρίξει την παράκαμψη μιας αύξησης τον επόμενο μήνα, τονίζοντας ότι τα πλήρη αποτελέσματα της στενότητας δεν έχουν ακόμα εγχυθεί στην οικονομία.
Yπενθυμίζεται πως το μέγιστο επιτόκιο των κεντρικών τραπεζών κυμαίνεται πλέον μεταξύ 5% και 5,25%.
Τον Μάρτιο, οι περισσότεροι αξιωματούχοι προέβλεπαν ότι αυτό το επίπεδο θα σημάνει την κορυφή της νομισματικής σύσφιξης.
Η Mester, η οποία δεν έχει δικαίωμα ψήφου, ανέφερε ότι οι αποφάσεις καθορισμού των επιτοκίων θα γίνουν πιο δύσκολες στο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης