Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μυστηριώδες» δυστύχημα στην Ιταλία: Σκοτώθηκαν κατάσκοπος της Mossad, πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και μια Ρωσίδα

«Μυστηριώδες» δυστύχημα στην Ιταλία: Σκοτώθηκαν κατάσκοπος της Mossad, πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και μια Ρωσίδα
Δέκα υπηρετούντες ισραηλινοί πράκτορες των μυστικών πληροφοριών μεταφέρθηκαν από τα νοσοκομεία και επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικό αεροπλάνο πίσω στο Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έφυγαν τόσο βιαστικά που άφησαν πίσω τους το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στην όχθη της λίμνη
Ένας συνταξιούχος κατάσκοπος της Mossad σκοτώθηκε μαζί με δύο πράκτορες των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών και μια Ρωσίδα σε ένα μυστηριώδες δυστύχημα στη λίμνη Ματζόρε της Ιταλίας, όταν ανατράπηκε η βάρκα που μετέφερε δεκάδες αξιωματικούς.
Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της 28ης Μαΐου.
Αξιωματούχοι στην περιοχή της Λομβαρδίας υποστήριξαν ότι ένας «στρόβιλος» έκανε το σκάφος μήκους 52 ποδιών να ανατραπεί και να βυθιστεί, ενώ Ιταλοί ερευνητές είπαν ότι μια ξαφνική αλλαγή του καιρού φαίνεται να είναι η αιτία του ατυχήματος, αποκλείοντας οποιοδήποτε άλλο σενάριο.
Ένας άλλος παράγοντας μπορεί να ήταν το γεγονός ότι το σκάφος, με το όνομα Gooduria,  μετέφερε οκτώ άτομα περισσότερο από το επιτρεπτόμενο όριο των 15 ατόμων τη στιγμή του συμβάντος.
Οι επιζώντες είτε κολύμπησαν στην ακτή είτε διασώθηκαν από άλλα σκάφη. Δέκα υπηρετούντες ισραηλινοί πράκτορες των μυστικών πληροφοριών μεταφέρθηκαν από τα νοσοκομεία και επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικό αεροπλάνο πίσω στο Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έφυγαν τόσο βιαστικά που άφησαν πίσω τους το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στην όχθη της λίμνης.
Ο Ισραηλινός άνδρας που πέθανε στο δυστύχημα αναγνωρίστηκε ως ο Σιμόνι Ερέζ, και ήταν ηλικίας μόλις 50 ετών.
Περιγράφηκε ως πράκτορας της Μοσάντ από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Arutz Sheva, γνωστός και ως Israel National News.
Σύμφωνα με το κανάλι 12 του Ισραήλ, ο άνδρας είχε μόλις πρόσφατα σταματήσει να εργάζεται για την υπηρεσία.
Οι ιταλικές υπηρεσίες δήλωσαν ότι τα άλλα θύματα, ο 62χρονος Claudio Alonzi και η 53χρονη Tiziana Barnobi, ήταν πράκτορες δικοί τους.
«Οι δύο υπάλληλοι, που ανήκαν στο τμήμα πληροφοριών, συμμετείχαν σε μια συνάντηση που οργανώθηκε για να γιορτάσουν τα γενέθλια ενός από την ομάδα», ανέφεραν οι ιταλικές υπηρεσίες ασφαλείας σε ανακοίνωσή τους.
Το τέταρτο θύμα, η 50χρονη Ρωσίδα υπήκοος Άννα Μποζκόβα, φέρεται να είναι η σύντροφος του καπετάνιου του τουριστικού σκάφους που βυθίστηκε.
Τα ιταλικά και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πράκτορες στο σκάφος είχαν κάτι περισσότερο από μια γιορτή. Σύμφωνα με τις αναφορές, 19 από τους 23 επιβαίνοντες υπηρετούσαν ή είχαν περάσει από τις ισραηλινές και ιταλικές μυστικές υπηρεσίας.
«Ήταν μια ευκαιρία να ανταλλάξουμε πληροφορίες μεταξύ πρακτόρων των δύο χωρών», ανέφερε η ιταλική La Stampa.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης