Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Θα απαγορευτεί στους γιατρούς να κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου - Ο νέος νόμος

Ρωσία: Θα απαγορευτεί στους γιατρούς να κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου - Ο νέος νόμος
Οι παρεμβάσεις για τη θεραπεία συγγενών ανωμαλιών του σχηματισμού φύλου σε παιδιά επιτρέπονται «με απόφαση της ιατρικής επιτροπής του ομοσπονδιακού κρατικού ιδρύματος υγείας»

Νέο νομοσχέδιο για το ζήτημα της αλλαγής φύλου απαγορεύει πλέον στους επαγγελματίες ιατρούς να πραγματοποιούν σχετικές ιατρικές παρεμβάσεις, εκτός από τη θεραπεία ανωμαλιών σε παιδιά. Το κείμενο του νομοσχεδίου είναι στη διάθεση του TASS.
Ο νόμος "Σχετικά με τις βασικές αρχές της προστασίας της υγείας των πολιτών στη Ρωσική Ομοσπονδία" συμπληρώνεται από μια διάταξη σύμφωνα με την οποία "απαγορεύεται στους ιατρούς να πραγματοποιούν ιατρικές παρεμβάσεις που στοχεύουν στην αλλαγή του φύλου ενός ατόμου", συμπεριλαμβανομένου του σχηματισμού πρωταρχικών ή δευτερογενών σεξουαλικών χαρακτηριστικών σε κάποιον άνθρωπο.
Οι παρεμβάσεις για τη θεραπεία συγγενών ανωμαλιών του σχηματισμού φύλου σε παιδιά επιτρέπονται «με απόφαση της ιατρικής επιτροπής του ομοσπονδιακού κρατικού ιδρύματος υγείας». Ο κατάλογος τέτοιων ιδρυμάτων και η διαδικασία έκδοσης αποφάσεων θα εγκριθούν από την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως προκύπτει από το έγγραφο.
Επιπλέον, το νομοσχέδιο προβλέπει την απαγόρευση στα ληξιαρχεία (ZAGS) να κάνουν διορθώσεις ή αλλαγές σε έγγραφα βάσει πιστοποιητικών αλλαγής φύλου που εκδίδονται από ιατρικούς οργανισμούς. Τροποποιήσεις γίνονται στον νόμο «Περί πράξεων αστικής κατάστασης». Σήμερα, οι κανόνες του νόμου επιτρέπουν στο γραφείο μητρώου να συντάσσει συμπεράσματα σχετικά με τροποποιήσεις στα έγγραφα ενός πολίτη που έχει υποβάλει ιατρικό πιστοποιητικό αλλαγής φύλου. Το νομοσχέδιο προτείνει να αναγνωριστεί αυτός ο κανόνας ως άκυρος.
Η πρωτοβουλία χρηματοδοτήθηκε από τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin και τους ηγέτες και των πέντε παρατάξεων.
Τον Απρίλιο, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου των Νομοθετών, ο Volodin έδωσε εντολή στους βουλευτές να υποβάλουν επειγόντως προτάσεις για τη ρύθμιση ζητημάτων που σχετίζονται με τη δυνατότητα αλλαγής φύλου στη Ρωσία.
 
Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Konstantin Chuichenko δήλωσε σε συνέντευξή του στο TASS ότι ένα από τα πρώτα βήματα για την εδραίωση των οικογενειακών αξιών στη ρωσική νομοθεσία θα μπορούσε να είναι η κατάργηση της δυνατότητας αλλαγής φύλου σε διαβατήριο και άλλα έγγραφα.
 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης