Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sell off 3% στο πετρέλαιο - Οι traders φοβούνται νέα αύξηση από τη Fed - Το brent στα 74,7 δολ.

Sell off 3% στο πετρέλαιο - Οι traders φοβούνται νέα αύξηση από τη Fed - Το brent στα 74,7 δολ.
Οι traders ανησυχούν επίσης για την ισχύ της κινεζικής ανάκαμψης
Ισχυρή πτώση καταγράφουν οι τιμές των πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες για τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη, ιδίως στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο καταναλωτή αργού στον κόσμο, επισκίασαν την ανακούφιση από την υπογραφή συμφωνίας για την άρση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ.
To πετρέλαιο τύπου  brent υποχωρεί 3% στα 74,72 δολ. το βαρέλι, ενώ το αργό στο -3% και τα 70,51 δολ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden και ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy, ανακοίνωσαν συμφωνία το Σαββατοκύριακο μετά από εβδομάδες δύσκολων διαπραγματεύσεων για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους ύψους 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η συμφωνία θα αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους για δύο χρόνια, μεταθέτοντας ουσιαστικά τις συνήθως τεταμένες διαπραγματεύσεις πέραν των προεδρικών εκλογών του 2024, και θα θέσει ανώτατο όριο σε ορισμένες κυβερνητικές δαπάνες.
Με τον τρόπο αυτό τερματίστηκαν ουσιαστικά οι ανησυχίες για αθέτηση των υποχρεώσεων των ΗΠΑ όσον αφορά το χρέος τους, γεγονός που θα είχε σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η συμφωνία πρέπει ακόμη να περάσει και από τα δύο σώματα του βαθιά διχασμένου Κογκρέσου, αλλά οι ηγεσίες και των δύο πλευρών εμφανίζονται βέβαιες για την πρόοδό της.
Τα παραπάνω έχουν ενισχύσει το δολάριο, το οποίο έφτασε σε υψηλό δύο μηνών νωρίτερα την Τρίτη, καθιστώντας το αργό ακριβότερο για τους ξένους αγοραστές.
Οι traders ανησυχούν επίσης για την ισχύ της κινεζικής ανάκαμψης, του μεγαλύτερου εισαγωγέα αργού στον κόσμο, εν όψει της δημοσίευσης των βασικών στοιχείων του τομέα της μεταποίησης και των υπηρεσιών για τον Μάιο, που αναμένεται την Τετάρτη.
Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να δείξουν αν η οικονομική ανάκαμψη στη χώρα επιβραδύνθηκε περαιτέρω κατά τη διάρκεια του μήνα, μετά από μια σειρά αδύναμων μετρήσεων για τον Απρίλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης