Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η φάλαινα κατάσκοπος των Ρώσων στις ακτές της Σουηδίας - «Δεν ξέρουμε γιατί κινείται τόσο γρήγορα»

Η φάλαινα κατάσκοπος των Ρώσων στις ακτές της Σουηδίας - «Δεν ξέρουμε γιατί κινείται τόσο γρήγορα»
Η «Χβάλντιμιρ», μια φάλαινα μπελούγκα, εντοπίστηκε πριν από τέσσερα χρόνια έχοντας φορεμένη μια περίεργη ζώνη, γεγονός που γέννησε υποψίες ότι το κήτος χρησιμοποιήθηκε από το ρωσικό Ναυτικό
Η φάλαινα... κατάσκοπος των Ρώσων φαίνεται πως βρίσκεται κοντά στις ακτές της Σουηδίας επί του παρόντος, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα.
Η «Χβάλντιμιρ», μια φάλαινα μπελούγκα, εντοπίστηκε πριν από τέσσερα χρόνια έχοντας φορεμένη μια περίεργη ζώνη, γεγονός που γέννησε υποψίες ότι το κήτος χρησιμοποιήθηκε από το ρωσικό Ναυτικό.
Η φάλαινα βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στις δυτικές ακτές της Σουηδίας, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τις κινήσεις της.
Το κήτος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα νερά της νορβηγικής Αρκτικής το 2019. Το όνομα που δόθηκε σε αυτή τη λευκή φάλαινα μήκους πολλών μέτρων προέκυψε από ένα λογοπαίγνιο που συνδέει τη λέξη φάλαινα (χβαλ, στα νορβηγικά) και το συνηθισμένο ρωσικό μικρό όνομα (Βλαντίμιρ).
Τις τελευταίες ημέρες εντοπίστηκε να κολυμπά στο φιόρδ του Όσλο και χθες νοτιότερα στη Βόρεια Θάλασσα, στο Χάνεμποστραντ στη δυτική ακτή της Σουηδίας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σεμπάστιαν Στραντ της οργάνωσης OneWhale.
Αφού πέρασε τρία χρόνια κατεβαίνοντας αργά από τη βόρεια Νορβηγία, τους τελευταίους μήνες κατευθύνεται προς τον νότο, για κάποιον ανεξήγητο λόγο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης