Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ψάχνουν τα «πράσινα νερά» της Βενετίας οι αρχές

Ψάχνουν τα «πράσινα νερά» της Βενετίας οι αρχές
Το περιστατικό θυμίζει την περίπτωση που ο Αργεντινός καλλιτέχνης Nicolás García Uriburu απελευθέρωσε φλουορεσκεΐνη στο Μεγάλο Κανάλι κατά τη διάρκεια της Μπιενάλε της Βενετίας το 1968
Οι κάτοικοι της Βενετίας της Ιταλίας ξύπνησαν την Κυριακή μπροστά σε... πράσινα κανάλια νερού στην κεντρική υδάτινη οδό της πόλης.
Το φαινόμενο ήταν ορατό κατά μήκος ενός αναχώματος κοντά στη γέφυρα Ριάλτο, το οποίο επεκτάθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Το περιστατικό προκάλεσε έρευνα με τη συμμετοχή της αστυνομίας, της τοπικής περιβαλλοντικής υπηρεσίας και άλλων τοπικών φορέων.
Ο Luca Zaia, επικεφαλής της περιφέρειας του Βένετο, έγραψε στο Twitter ότι συγκλήθηκε "επείγουσα συνεδρίαση" για να συζητηθεί η πράσινη κηλίδα νερού.
Σε ανακοίνωση της περιφερειακής περιβαλλοντικής υπηρεσίας, μια πρώτη ανάλυση του νερού έδειξε ότι δεν υπήρχαν ουσίες που θεωρούνται επιβλαβείς για το περιβάλλον (και τους ανθρώπους;) και ότι θα διεξαχθούν περισσότερες δοκιμές.

Τι συμβαίνει με την φλουορεσκεΐνη;

Το περιστατικό θυμίζει την περίπτωση που ο Αργεντινός καλλιτέχνης Nicolás García Uriburu απελευθέρωσε φλουορεσκεΐνη στο Μεγάλο Κανάλι κατά τη διάρκεια της Μπιενάλε της Βενετίας το 1968.
Η βαφή μετέτρεψε προσωρινά το νερό σε φωσφορίζον και η πράξη αυτή θεωρήθηκε ως ένας τρόπος προώθησης της οικολογικής ευαισθητοποίησης.
Την Κυριακή, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μια περιβαλλοντική ομάδα θα μπορούσε να είναι υπεύθυνη.
Τον Μάιο, περιβαλλοντικοί ακτιβιστές από τη δράση για το κλίμα Last Generation μπήκαν στη Φοντάνα ντι Τρέβι της Ρώμης και έριξαν αραιωμένο κάρβουνο στο νερό για να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση ορυκτών καυσίμων.
Σύμφωνα με την Post, η ομάδα έχει επανειλημμένα οργανώσει πράξεις πολιτικής ανυπακοής σε όλη την Ιταλία, όπως το βάψιμο με σπρέι ιστορικών κτιρίων και το ρίξιμο σούπας σε έναν πίνακα του Βαν Γκογκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης