Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα για Ουκρανία: Θα ενισχύσουμε το διάλογο με όλα τα μέρη για πολιτική λύση

Κίνα για Ουκρανία: Θα ενισχύσουμε το διάλογο με όλα τα μέρη για πολιτική λύση
Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την εμπιστοσύνη και τη συναίνεση αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας
Σχετικά Άρθρα
Η Κίνα θα συνεχίσει να ενισχύει την εμπιστοσύνη και τη συναίνεση όλων των εμπλεκομένων για την ουκρανική κρίση αναφέρει το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τις πρόσφατες επαφές του Κινέζου ειδικού, Li Hui σε Ουκρανία, Ρωσία και ΕΕ με στόχο την ειρηνική διευθέτηση του ουκρανικού.
«Στο επόμενο στάδιο, η Κίνα θα ενισχύσει τον διάλογο και την αλληλεπίδραση με όλα τα μέρη, θα ενισχύει συνεχώς τη συναίνεση και την αμοιβαία εμπιστοσύνη.
Η Κίνα θα συνδράμει στην πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης» επισήμανε ο Mao Ning εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ.
Όπως διευκρίνισε ο Κινέζος διπλωμάτης, το Πεκίνο σκοπεύει να εργαστεί και να συνεργαστεί στο ουκρανικό με βάση τις αρχές που έχει παρουσιάσει ο πρόεδρος Xi Jinping και οι οποίες συνίστανται στον σεβασμό της κυριαρχίας, στην τήρηση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες καθενός από τα μέρη και στην χρήση ειρηνικές μεθόδους για να ξεπεραστεί η κατάσταση της κρίσης.
«Η Κίνα θα συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο για αυτό» υπογράμμισε ο Mao Ning, τονίζοντας ότι όλοι όσοι συναντήθηκαν με τον Li Hui μόνο «υπερβολικά θετικά σχόλα είχαν να κάνει για τις προσπάθειες της Κίνας να προωθήσει την ειρηνευτική διαδικασία και να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης