Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Lukashenko υπόσχεται.. πυρηνικά σε όσους ενταχθούν στην ένωση Ρωσίας - Λευκορωσίας

Ο Lukashenko υπόσχεται.. πυρηνικά σε όσους ενταχθούν στην ένωση Ρωσίας - Λευκορωσίας
Υπάρχουν πυρηνικά όπλα για όλους διαμηνύει ο Lukashenko
Σχετικά Άρθρα
Πυρηνικά σε όσες χώρες ενταχθούν στην ένωση Ρωσίας - Λευκορωσίας υπόσχεται ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας δήλωσε πως, αν οποιαδήποτε άλλη χώρα θελήσει να ενταχθεί στην ένωση Ρωσίας-Λευκορωσίας, υπάρχουν «πυρηνικά όπλα για όλους».
Η Ρωσία προχώρησε την περασμένη εβδομάδα στο σχέδιό της να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, στην πρώτη ανάπτυξη από το Κρεμλίνο τέτοιων όπλων έξω από τη Ρωσία μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, προκαλώντας ανησυχίες στη Δύση, σημειώνει το Reuters.
Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακήγς από τη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Lukashenko, ο πιο σταθερός σύμμαχος του προέδρου Vladimir Putin, μεταξύ των γειτόνων της Ρωσίας, δήλωσε πως πρέπει να είναι «στρατηγικά κατανοητό» ότι το Μινσκ και η Μόσχα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να ενωθούν.

Υπάρχουν πυρηνικά όπλα για όλους

«Κανένας δεν είναι αντίθετος το Καζακστάν και άλλες χώρες να έχουν τις ίδιες στενές σχέσεις που έχουμε εμείς με τη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε ο Lukashenko.
«Αν κάποιος ανησυχεί ... είναι πολύ απλό: ενταχθείτε στο Ενωσιακό Κράτος της Λευκορωσίας και της Ρωσίας. Αυτό είναι όλο: θα υπάρχουν πυρηνικά όπλα για όλους».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως αυτή είναι η δική του άποψη - όχι η άποψη της Ρωσίας.
Η Ρωσία και η Λευκορωσία είναι επισήμως μέλη ενός Ενωσιακού Κράτους, μιας ένωσης χωρίς σύνορα και συμμαχίας ανάμεσα στις δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.
Η Ρωσία χρησιμοποίησε το έδαφος της Λευκορωσίας για να εξαπολύσει πέρυσι το Φεβρουάριο την εισβολή της στη γειτονική τους Ουκρανία και έκτοτε η στρατιωτική συνεργασία τους έχει ενταθεί, με κοινά εκπαιδευτικά γυμνάσια στο λευκορωσικό έδαφος.
Χθες, Κυριακή, το λευκορωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως άλλη μια μονάδα πυραυλικών συστημάτων επιφανείας-αέρος S-400 έφθασαν από τη Μόσχα και θα είναι σύντομα έτοιμα για μάχη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης