Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επενδύσεις σε ρωσικά δομημένα ομόλογα από Barclays, Deutsche Bank και JP Morgan

Επενδύσεις σε ρωσικά δομημένα ομόλογα από Barclays, Deutsche Bank και JP Morgan
Αναβιώνει η αγορά των ρωσικών δομικών ομολόγων. Μέχρι το τέλος του 2011 οι ξένες τράπεζες θα έχουν αγοράσει ρωσικά ομόλογα αξίας πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Οι τράπεζες που δραστηριοποιούνται κυρίως στη συγκεκριμένη αγορά είναι η Barclays, η Deutsche Bank και η JP Morgan.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών στράφηκε στα δομημένα ρωσικά ομόλογα ήδη από το 2009 αλλά ακόμα αναζητείται η πλήρης σύνδεση με χρηματιστηριακά γραφεία στη χώρα για απευθείας συναλλαγές. Μέχρι το τέλος του ερχόμενου έτους, αναμένεται η Ρωσία να πιάσει το ποσοστό της Βραζιλίας και της Κίνας στη συγκεκριμένη αγορά χρέους καθώς οι δύο τελευταίες αναπτυσσόμενες χώρες έχουν σημειώσει κάμψη στα ποσοστά τους. Ο επικεφαλής οικονομικής έρευνας της ιδιωτικής τράπεζας της Μόσχας, Metropol IFC, Mark Rubinstein, προβλέπει: “Τα ρωσικά δομημένα ομόλογα θα παρουσιάσουν σημαντική ανάπτυξη στο ερχόμενο διάστημα που θα προέρχεται από την όρεξη που έχει ανοίξει στους επενδυτές για επενδύσεις υψηλότερου ρίσκου”.
Πρώτη στην πώληση ρωσικών δομημένων ομολόγων έρχεται η Barclays. Πούλησε 2,5 δις ρούβλια με απόδοση 11,2% τον πρώτο χρόνο που έχει όμως τώρα υποχωρήσει στο 6,6%.
Η Deutsche Bank, αντίστοιχα, έχει πουλήσει τριετή ομόλογα ύψους 300 εκατομμυρίων ρουβλιών με απόδοση πρώτου δωδεκαμήνου 5,3% και τωρινή στο 5,8%.
Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στο ρωσικό κράτος έχει αυξηθεί δραματικά. Από την περσινή ύφεση του 7,9% για ολόκληρο το 2009, η οικονομία του ρώσικου πληγωμένου γίγαντα, σύμφωνα με δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Andrei Klepach, θα παρουσιάσει ανάπτυξη από 3,9% μέχρι και 4,5% του ΑΕΠ μέσα στα τρία επόμενα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης